Detta mjuka bröd får läcker färg, naturlig sötma och blir lite extra saftigt tack vare tillsatsen av riven zucchini. Brödet innehåller ingen jäst utan bakpulver.
Instruktioner
- Värm ugnen till 175 grader. Smörj en fettsnål bakform (1½ liter) lätt med smält matfett eller olja.
- Lägg den rivna zucchinin i en nätsil och låt rinna av i ca 15 minuter. Lägg ett dubbelt lager med hushållspapper över zucchinin. Tryck lätt och sug upp resten av vätskan. Lägg raspet i en stor skål. Vispa upp äggvitorna lätt och blanda ner. Tillsätt socker, mjölk och olja. Blanda väl.
- Mät upp och blanda mjölsorterna med bikarbonat, kanel och bakpulver. Rör ner de torra ingredienserna i zucchiniblandningen. Blanda snabbt samman. Häll smeten i den smorda formen.
- Grädda tills ytan är gyllenbrun och smeten inte längre fastnar på en provsticka, 35-40 minuter. Låt svalna i formen på galler i 10 minuter. Stjälp upp brödet och låt det svalna helt.
Publicerat den
30 april 2008
Liknande recept
Skriv kommentar