En italiensk kaka fylld med en mousse av ricotta, choklad och apelsin. Savoiardikex indränkta i vin santo täcker kakan. Kan göras en dag i förväg.
Instruktioner
- Lägg kexen i en form eller en plåt med bakplåtspapper. Skeda vin santo över kexen. Låt dem ligga några minuter för att dra åt sig vinet.
- Skölj en 1-litersskål med vatten och klä den med plastfolie. Klä kanter och botten med kexen, försiktigt så att de inte går sönder. Ställ skålen i kylen tills det är dags att fylla den med mousse.
- Häll av persikolagen. Skär persikorna i mindre bitar. Hacka chokladen i bitar.
- Vispa grädden ganska hårt. Tillsätt ricotta, florsocker och apelsinskal. Rör ner persikobitarna och chokladen och blanda ordentligt.
- Häll fyllningen i kexskålen. Pressa försiktigt med en sked så att kakan kompakt. Täck sedan med plastfolie och ställ in i kylen i minst 3 timmar.
- Kakan kan göras en dag i förväg. Ta bort plastfolien från botten. Vänd försiktigt kakan upp och ned på ett fat och lyft av skålen. Garnera med florsocker, hackad choklad och silverkulor.
Publicerat den
9 juli 2008
Skriv kommentar