Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Zuccotto

 
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

En italiensk kaka fylld med en mousse av ricotta, choklad och apelsin. Savoiardikex indränkta i vin santo täcker kakan. Kan göras en dag i förväg.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lägg kexen i en form eller en plåt med bakplåtspapper. Skeda vin santo över kexen. Låt dem ligga några minuter för att dra åt sig vinet.
  2. Skölj en 1-litersskål med vatten och klä den med plastfolie. Klä kanter och botten med kexen, försiktigt så att de inte går sönder. Ställ skålen i kylen tills det är dags att fylla den med mousse.
  3. Häll av persikolagen. Skär persikorna i mindre bitar. Hacka chokladen i bitar.
  4. Vispa grädden ganska hårt. Tillsätt ricotta, florsocker och apelsinskal. Rör ner persikobitarna och chokladen och blanda ordentligt.
  5. Häll fyllningen i kexskålen. Pressa försiktigt med en sked så att kakan kompakt. Täck sedan med plastfolie och ställ in i kylen i minst 3 timmar.
  6. Kakan kan göras en dag i förväg. Ta bort plastfolien från botten. Vänd försiktigt kakan upp och ned på ett fat och lyft av skålen. Garnera med florsocker, hackad choklad och silverkulor.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.