Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rökfria restauranger

  • Lena 6 november 2007

    Jaja men är man så dum att börja rök så får man stå sitt kast och att det inte angår någon annan!!! För jag är den som provat sluta men blir så innerligt förbanda på allt och alla...Så vad är då bättre för omgivningen????Röka eller sluta????

  • Luna 6 november 2007

    Skrivet av Lena den 6 nov 2007

    Jaja men är man så dum att börja rök så får man stå sitt kast och att det inte angår någon annan!!! För jag är den som provat sluta men blir så innerligt förbanda på allt och alla...Så vad är då bättre för omgivningen????Röka eller sluta????



    Svår fråga det där. Har också varit i närheten av folk som försöker sluta röka men som istället blir värre till humöret. Det bästa för tillfället är kanske att personen fortsätter röka, men då på en annan plats.
    På längre sikt tror jag dock att alla vinner på att personen slutar. Både till hälsa och humör!

  • Lena 6 november 2007

    Ja jag går undan då jag röker har eget barn och en man som inte röker...Hur det än är så har jag provat ex antal ggr. även i dag provar jag men ska gå på kiosken nu och köpa innan dom kommer hem så att man är på bra humör...

  • 10 november 2007

    Skrivet av smulpajen den 5 nov 2007

    Vad är vitsen med att röka?? Man får dålig hälsa, dålig ekonomi, grådaskig hy, dålig kondition, dålig blodcirkulation, hjärtinfarkt, kol m.m. m.m. Om man tänker på all skit vi tvingas andas in så borde väl det räcka, utan att späda på ytterligare med sjävförvållad hälsovådlig rök? Rätta mig om jag har fel...


    Duhar rätt,smulpajen!

  • evaldo 11 november 2007

    Det som inte har varit beroende av att röka, vet inte hur svårt det är att sluta. Det är inte bara att säga, nu ska jag sluta.
    Det är ett beroende att likna vid alkoholism.
    Det fordras en hel del för att verkligen kunna sluta.

  • Lena 11 november 2007

    Ja jag håller med dig evaldo du har helt rätt

  • MrsC 11 november 2007

    Bra och härligt med rökfria restauranger.
    Nu luktar det mat på restaurangerna som det ska göra...(Y)

  • Nettie 1 december 2007

    Även jag som rökare tycket det är helt ok med rökfritt i restauranger,
    ok lite bökigt att gå ut mitt i vintern för att röka, men rökning är ju
    självvalt.:(

  • Okänd 1 december 2007

    Är också en rökare,men håller fullständigt med om att restauranger ska vara rökfria.Inte ens jag som röker vill sitta i rökiga lokaler.Röker gör jag utomhus.Håller också med om att ibland är det lite av en hetsjakt mot oss som syndar med rökverk.Det är upp till var och en om man vill röka eller inte.Jag bestämmer över mina lungor och du över dina.

  • MrsC 1 december 2007

    1 juni 2005: Rökförbud införs på alla serveringsställen i Sverige.

  • tuden 5 december 2007

    Jag håller med om att det ska vara rökfritt på restauranger det är trevligare tänk vad man luktade illa när man rökte. Jag har rökt men klarade inte av att vara utan nikotinet så jag snusar i stället:p(Y)

  • Okänd 20 januari 2008

    Det är helt ok med rökare på uteserveringen tycker jag(Y) då är det värre med kärringar som badar i parfym(N)

  • Smulpajen 20 januari 2008

    Har man motivation och vilja går det att sluta röka. Det är min erfarenhet. Håller med zarre att parfym också är ett gissel.

  • anluk 20 januari 2008

    Jag som ickerökare tycker det är skönt med rökfria restauranger, men förstår rökare som inte kanske jublar lika mycket. Vet att det är skitsvårt att sluta röka eftersom många i min närhet försökt och försökt och försökt. En del klarar det men trillar dit igen efter ett par år...

  • imse 20 januari 2008

    Personalen som arbetar på restaurangerna har fått bättre hälsa sedan rökförbudet infördes.
    Tidigare har de haft problem med luftrören, irriterandeögon m.m
    Att de dessutom slipper vara passiva rökare är också en självklar rättighet.

  • tina62 20 januari 2008

    Skrivet av evaldo den 11 nov 2007

    Det som inte har varit beroende av att röka, vet inte hur svårt det är att sluta. Det är inte bara att säga, nu ska jag sluta.
    Det är ett beroende att likna vid alkoholism.
    Det fordras en hel del för att verkligen kunna sluta.



    Jag slutade att röka med hjälp av hypnos och har nu varit rökfri i 10 år.
    Sluta röka är ett hel.......man slutade varje dag.
    Med hypnos så var det bara borta sedan.
    Värt att prova :p

  • Okänd 20 januari 2008

    Snacka om dubbelmoral man får inte röka på resturangerna , ändå säljer dom cigg
    visst ställer rökning till problem och kostar samhället pengar men det gör spriten oxå nästa blir kanske spritfria resturanger

  • evaldo 20 januari 2008

    Jag är själv rökare, men föredrar rökfria matställen.

  • MammaModesty 20 januari 2008

    oj.. detta var en lång disskution... såg att första meddelandet var skrivet 2000.... :) för att göra ett litet (?) inlägg bland alla andras.... självklart är det frivilligt att röka.. men det innebär inte att alla i ens omgivning måste ta del av det.... jag har rökt i 26 år... och lite snabbt räknat alltså rökt upp ca 300000kr under dessa år....(skrämmande va?) allt har varit frivilligt... men jag tycker att rökfritt på restauranger och runt sjukhus är en självklarhet.... sen kan man tycka att vi rökare är en "jagad" folkgrupp... fast jag känner inte så..(vi förpestar ju faktiskt luften där vi står och en bit runt oss). jag har förståelse för de som klagar... och i början av december fick jag verkligen en aha upplevelse,,, just när det gäller rökning utanför sjukhus... vi rökare tycker oftast at vaf_n vi står ju ändå ute.... (å har iaf jag tyckt) men i början på december var jag på ett sjukhus.. hade då varit rökfri i 2 veckor (jaja jag har börjat igen) men då hade jag inte rökt på 2 veckor... står ute o väntar på sambon och det kommer en tjej som tänder en cigg och går mot parkeringen.... röken efter henne kändes tills hon var ca 25-30 meter bort..... som rökare hade jag inte en aning om att det känndes så tydligt så långt ifrån... så jag förstår de som är allergiska som klagar över att man röker så nära ingångar etc.... det är ju faktiskt lättare för oss rökare att visa hänsyn till de som inte tål rök.. än att de ska behöva ha saker för ansiktet för att över huvudtaget kunna gå i näreten av där vi befinner oss... framförallt utanför ett sjukhus.... och nu mina vänner... ska jag försöka sluta igen.... frivilligt.. :D ha en fortsatt bra dag och till de som röker... rök på men visa iaf hänsyn utanför ett lassarrett...
    ha en skön söndag alla!!!
    MM

  • Lilljeppe 20 januari 2008

    Jag är storrökare och har försökt sluta X antal gånger. Det är ju så svårt.:( På flera restauranger i Uppsala finns det rökrum med megafläktar. Jag tycker det är kanon att man kan få gå undan när man ska röka. Dessa restauranger är nog populärast i Uppsala för både icke rökare och rökare. De har nog fått lagt mycket pengar på dessa rum, men tjänar nog in pengarna i längden.

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.