Vad har ni på risgrynsgröten till jul? Hos oss serveras både socker,kanel, sirap, mjölk och saftsoppa, för smaken är olika.
boz196517 december 2009
Hos mig serveras INTE tomtegröten under namnet "tomtegröt" (knasigt namn), utan under sitt RÄTTA namn: Risgrynsgröt. Och i regel blir det med mjölk, socker och kanel om inget annat uttryckligen krävs. :p
lece17 december 2009
Min gröt blir till Ris á la Malta. Ingen i familjen är så förtjust i själva gröten som den är, så nuförtiden gör vi dessert på den direkt. :) Men den ska vara med apelsinlyftor i !
ros18 december 2009
:)Till risgrynsgröten har vi bara mjölk och kanel
Gnurf18 december 2009
Mjölk, socker och kanel här oxå (Y) Vid extra festliga tillfällen en klick smör i mitten...sk smörbrunn....:p
Uli18 december 2009
mmm smorbrunn.... var lange sedan jag at det pa akta norrlandskt satt :)
det brukar bli socker och kanel har
Okänd18 december 2009
Det är väl självklart att det finns tomtegröt!
Här finns receptet:
http://www.guldkorn.com/default0.asp?reason=bigscreen&varpresenturl=/std/cmmt/c_recept.asp&varpresentqs=iRecipeID=490&redir=1&from=&bhcp=1
God Jul till alla, även till tomten förståss!(L)
amoz21 december 2009
Tack för det jan-gunnar-j! Det är klart det finns tomtegröt, det är ju den vi ställer ut på trappan till tomten sen.:)
Lenael21 december 2009
Till vår Tomtegröt serveras det sirap, kanel och mjölk.(L)
redd21 december 2009
Min familj har till att börja med en väldigt stabil risgrynsgröt (mindre mjölk), blir mer som pudding. på julafton serveras den kylskåpskall med varm hemmagjord saftsoppa eller tinade jordgubbar (även dessa uppvärmda numera i micron ;)
Före och efter julafton är det kanel, socker och mjölk till och normal risgrynsgröt om det inte finns rester ifrån julafton.
mattant4122 december 2009
Tomtegröt som barnen säger eller risgrynsgröt då, vilket som, alla förstår.
Sambon och barnen äter med sirap och kanel, själv vill jag ha smörhåla med riktigt smör, socker och kanel på min tallrik.
På juldagen blir det ris a la malta med saftsås till.
busan3722 december 2009
Jag gör ris a´la malta, som äts med mjölk, kanel och socker.Jag äter dock min med bara socker
carola_bengtsson22 december 2009
Själv blir det helst riktigt god gröt kokt på enbart mjölk och grädde INGET VATTEN! se gärna mitt recept! Gröten ska vara välkokt utan hårda gryn. Njuts på olika sätt i vår familj, en del äter med socker, kanel och mjölk andra med socker och saftsoppa eller socker, kanel och saftsoppa. Min mamma gör en fruktsoppa av torkade frukter som hon har till gröten. Använder även denna gröt som bas till ris à la maltan serverar då en jordgubbskompott till, det blir en riktigt mäktig dessert.(Y)
lissalf23 december 2009
(Y)
grisslan23 december 2009
Hos oss äts gröten helst varm med gammeldags mjölk och smörbrunn.
Blir det något över till juldagen så blir det till ris á la malta med socker och saftsås eller kompott.
jhulia23 december 2009
Äter vanligtvis med socker, kanel och självklart smörbrunn (smörhåla).
Blir det över, så blandas det i ägg, grädde och saffran (ibland flagad mandel ) och sen in i ugnen och sen äts den med björnbärssylt och vispad grädde till. (Y)
lillawe23 december 2009
(Y) Klart att på julaftonsmorgon grundar vi med risgrynsgröt!!(Y)
Innan tomten kommer så sätter vi ut ett stort träfat till honom , till det naturligtvis, kanel , socker och mjölk.(L) God Jul!!(L)
jessica-j23 december 2009
massa massa socker på min tomtegröt blir det... =)
WiolaH24 december 2009
Vi går direkt på desserten, Ris a´la malta som äts med saftsås gjord av hemkokt körsbärssaft (L)
jota24 december 2009
I Danmark har jag fått lära mig att tomtegröten gärna avnjuts tillsamans med jule-hvidtöl,vilket man kan likna med en blandning av lättöl och julmust.Har aldrig provat själv men kan vara ett alternativ för den våghalsige.
Vad har ni på risgrynsgröten till jul? Hos oss serveras både socker,kanel, sirap, mjölk och saftsoppa, för smaken är olika.
Hos mig serveras INTE tomtegröten under namnet "tomtegröt" (knasigt namn), utan under sitt RÄTTA namn: Risgrynsgröt. Och i regel blir det med mjölk, socker och kanel om inget annat uttryckligen krävs. :p
Min gröt blir till Ris á la Malta. Ingen i familjen är så förtjust i själva gröten som den är, så nuförtiden gör vi dessert på den direkt. :) Men den ska vara med apelsinlyftor i !
:)Till risgrynsgröten har vi bara mjölk och kanel
Mjölk, socker och kanel här oxå (Y) Vid extra festliga tillfällen en klick smör i mitten...sk smörbrunn....:p
mmm smorbrunn.... var lange sedan jag at det pa akta norrlandskt satt :)
det brukar bli socker och kanel har
Det är väl självklart att det finns tomtegröt!
Här finns receptet:
http://www.guldkorn.com/default0.asp?reason=bigscreen&varpresenturl=/std/cmmt/c_recept.asp&varpresentqs=iRecipeID=490&redir=1&from=&bhcp=1
God Jul till alla, även till tomten förståss!(L)
Tack för det jan-gunnar-j! Det är klart det finns tomtegröt, det är ju den vi ställer ut på trappan till tomten sen.:)
Till vår Tomtegröt serveras det sirap, kanel och mjölk.(L)
Min familj har till att börja med en väldigt stabil risgrynsgröt (mindre mjölk), blir mer som pudding. på julafton serveras den kylskåpskall med varm hemmagjord saftsoppa eller tinade jordgubbar (även dessa uppvärmda numera i micron ;)
Före och efter julafton är det kanel, socker och mjölk till och normal risgrynsgröt om det inte finns rester ifrån julafton.
Tomtegröt som barnen säger eller risgrynsgröt då, vilket som, alla förstår.
Sambon och barnen äter med sirap och kanel, själv vill jag ha smörhåla med riktigt smör, socker och kanel på min tallrik.
På juldagen blir det ris a la malta med saftsås till.
Jag gör ris a´la malta, som äts med mjölk, kanel och socker.Jag äter dock min med bara socker
Själv blir det helst riktigt god gröt kokt på enbart mjölk och grädde INGET VATTEN! se gärna mitt recept! Gröten ska vara välkokt utan hårda gryn. Njuts på olika sätt i vår familj, en del äter med socker, kanel och mjölk andra med socker och saftsoppa eller socker, kanel och saftsoppa. Min mamma gör en fruktsoppa av torkade frukter som hon har till gröten. Använder även denna gröt som bas till ris à la maltan serverar då en jordgubbskompott till, det blir en riktigt mäktig dessert.(Y)
(Y)
Hos oss äts gröten helst varm med gammeldags mjölk och smörbrunn.
Blir det något över till juldagen så blir det till ris á la malta med socker och saftsås eller kompott.
Äter vanligtvis med socker, kanel och självklart smörbrunn (smörhåla).
Blir det över, så blandas det i ägg, grädde och saffran (ibland flagad mandel ) och sen in i ugnen och sen äts den med björnbärssylt och vispad grädde till. (Y)
(Y) Klart att på julaftonsmorgon grundar vi med risgrynsgröt!!(Y)
Innan tomten kommer så sätter vi ut ett stort träfat till honom , till det naturligtvis, kanel , socker och mjölk.(L) God Jul!!(L)
massa massa socker på min tomtegröt blir det... =)
Vi går direkt på desserten, Ris a´la malta som äts med saftsås gjord av hemkokt körsbärssaft (L)
I Danmark har jag fått lära mig att tomtegröten gärna avnjuts tillsamans med jule-hvidtöl,vilket man kan likna med en blandning av lättöl och julmust.Har aldrig provat själv men kan vara ett alternativ för den våghalsige.