Inga kakor brukar bakas till jul här... hmmm... det enda vi fortfarande "kräver" vad gäller sötsaker till jul är knäck... den ska kokas av min mor helst, men sista åren har det varit min syster och jag som gjort det...
Specialaren är då chokladknäck som är mormors recept... helt underbart! Väldigt omtyckt av alla som provat, men få som vet vad det är har jag märkt.
Vixilia23 november 2008
Chokladkolakakan förstås samt Hallongrottor
elpatron24 november 2008
TS frågade väl vilken KAKA? Varför svarar folk då med lussebulle o annan skit som inte är kaka utan bulle eller bakverk, en kaka är en kaka o inget annat o frågan gällde kaka i denna tråden.
Så svara vilken KAKA ni vill ha.
SaraW8 december 2008
Jag gör alltid en saftig fruktkaka med syltade apelsinskal, aprikoser, suckat, mandel och hackad mörk choklad. Den ska helst stå till sig några dagar innan servering. Sedan gör jag halvmånar, en gammal tradition från mormor. Alla kanske inte klassar halvmånen som en kaka, men jag gör det, så den får komma med på min måstelista.
MammaModesty8 december 2008
skärgårdskakor...... ett måste till jul... mmm...
elpatron8 december 2008
för mig räcker det med Jul(ia)kaka.... (Y)
marialm8 december 2008
för mig gäller egentligen bara att pepparkakor, mjuk och hårda, och saffransbröd är omistligt. I år tänkte jag prova saffransmuffins/mjuk saffranskaka . har någon ett enkelt recept?
elpatron9 december 2008
Skrivet av Binge56 den 18 nov 2008
Två Tjocka Tanters Kaffe & Choklad – kaka 200° 20-25 min
Rör margarin och florsocker pösigt. Blanda i äggula och kaffe. Dela kakan i två-tre delar. Fördela krämen mellan bottnarna - 1/2 eller 1/3 mellan varje, resten på kakan. Garnera med valnötter, cocktailbär eller något annat.
Kan med fördel serveras till glögg.
Ursäkta men du skriver "Dela kakan i 2-3 delar" sedan "Fördela krämen med hälften eller en tredjedel mellan varje, resten på kakan"
Min ena fråga är då, hur delar man upp det så att man kan lägga hälften mellan TRE delar? Det kan ju bara bli max två.
Och då finns det inget kvar till kakan.
Lika illa blir det ju om man har tre delar och tar en tredjedel av krämen mellan delarna, då finns ju ingen kräm kvar då heller till kakan.
Fråga två blir då, hur får man kräm över om man delar upp den i två delar, och har tre delar + kakan? Bara matematik, så jag fattar inte riktigt. Förklaring tack (Y)
Annras9 december 2008
Skrivet av elpatron den 24 nov 2008
TS frågade väl vilken KAKA? Varför svarar folk då med lussebulle o annan skit som inte är kaka utan bulle eller bakverk, en kaka är en kaka o inget annat o frågan gällde kaka i denna tråden.
Så svara vilken KAKA ni vill ha.
I Skåne säger vi kaka om alla bakverk (utom bakelser och tårtor) som man vanligtvis dricker kaffe till! (Y)
Annras9 december 2008
Jag har dragit ner betydligt på bakandet till jul. Jag bakar pepparkakor, mandelmusslor och klenäter (eller klenor som vi säger i Skåne). :)
elpatron9 december 2008
Skrivet av Annras den 9 dec 2008
Jag har dragit ner betydligt på bakandet till jul. Jag bakar pepparkakor, mandelmusslor och klenäter (eller klenor som vi säger i Skåne). :)
Klenoder säger de flesta (H)
GETZ9 december 2008
Nu är stora struvbaket färdigt detta år vart det 250 st
Recept.
2 ägg
1.5 dl vatten
1.5 dl vetemjöl
1tsk socker
!/2 tsk salt
Vispas får stå och sväla en stund som pannkakor sen är det dax att fritera i cocos fett med struvjärnet!!!!!!! Blir ungefär 25 st
Lycka till/getz
tilda14 december 2008
Förutom mjuk pepparkaka så vill jag ha bondkakor och struvor.
bluesuede23 december 2008
Bor i Staterna så det blir Pumpa Paj och New York Cheesecake. MEN, jag ska baka bullar i kväll. Både kanel och vanilj. (Annars blir det alltid nån som gnäller.) Det blev kravaller om jag inte gjorde det. :)
God Jul till er alla.
Lena24 december 2008
Bond kakor
smarrig24 december 2008
Hos oss blir det dadelkaka. MUMS!!(Y)
Marre7317 oktober 2010
mazariner och siktkakor, brukar det bli för min del
redd17 oktober 2010
Kakor på julafton?
Först är det glögg och någon pepparkaka, sedan kallskuret, + varmt och efter det gröt med saftsås. efter maten och gröten är det kaffe och choklad (minst 10 sorter). Utöver några stackars pepparkakor vet jag inte hur man skulle kunna få ner något mer
bullmamma8218 oktober 2010
Jag har trationsenligt: Chokladbiskvier, mandelmusslor, kransar och pepparkakor. Lussebullar brukar vi ha till Lucia blir det några över så tar vi det oxå till jul.
Jag brukar även göra hemlagat julgodis.........
Fast det brukar inte bli att man orkar, men dte är roligt att ha. Vi brukar ha glögg och pepparkakor som entre med lite ost till..............mumma........
"Steninge Slott" utanför Märsta väl värd att besöka :D
http://www.steningeslott.com/index.php?option=com_content&task=view&id=36&Itemid=1
Hoppsan hejsan...detta hamnade fel :o
Inga kakor brukar bakas till jul här... hmmm... det enda vi fortfarande "kräver" vad gäller sötsaker till jul är knäck... den ska kokas av min mor helst, men sista åren har det varit min syster och jag som gjort det...
Specialaren är då chokladknäck som är mormors recept... helt underbart! Väldigt omtyckt av alla som provat, men få som vet vad det är har jag märkt.
Chokladkolakakan förstås samt Hallongrottor
TS frågade väl vilken KAKA? Varför svarar folk då med lussebulle o annan skit som inte är kaka utan bulle eller bakverk, en kaka är en kaka o inget annat o frågan gällde kaka i denna tråden.
Så svara vilken KAKA ni vill ha.
Jag gör alltid en saftig fruktkaka med syltade apelsinskal, aprikoser, suckat, mandel och hackad mörk choklad. Den ska helst stå till sig några dagar innan servering. Sedan gör jag halvmånar, en gammal tradition från mormor. Alla kanske inte klassar halvmånen som en kaka, men jag gör det, så den får komma med på min måstelista.
skärgårdskakor...... ett måste till jul... mmm...
för mig räcker det med Jul(ia)kaka.... (Y)
för mig gäller egentligen bara att pepparkakor, mjuk och hårda, och saffransbröd är omistligt. I år tänkte jag prova saffransmuffins/mjuk saffranskaka . har någon ett enkelt recept?
Två Tjocka Tanters Kaffe & Choklad – kaka 200° 20-25 min
Rör margarin och florsocker pösigt. Blanda i äggula och kaffe. Dela kakan i två-tre delar. Fördela krämen mellan bottnarna - 1/2 eller 1/3 mellan varje, resten på kakan. Garnera med valnötter, cocktailbär eller något annat.
Kan med fördel serveras till glögg.
Ursäkta men du skriver "Dela kakan i 2-3 delar" sedan "Fördela krämen med hälften eller en tredjedel mellan varje, resten på kakan"
Min ena fråga är då, hur delar man upp det så att man kan lägga hälften mellan TRE delar? Det kan ju bara bli max två.
Och då finns det inget kvar till kakan.
Lika illa blir det ju om man har tre delar och tar en tredjedel av krämen mellan delarna, då finns ju ingen kräm kvar då heller till kakan.
Fråga två blir då, hur får man kräm över om man delar upp den i två delar, och har tre delar + kakan? Bara matematik, så jag fattar inte riktigt. Förklaring tack (Y)
TS frågade väl vilken KAKA? Varför svarar folk då med lussebulle o annan skit som inte är kaka utan bulle eller bakverk, en kaka är en kaka o inget annat o frågan gällde kaka i denna tråden.
Så svara vilken KAKA ni vill ha.
I Skåne säger vi kaka om alla bakverk (utom bakelser och tårtor) som man vanligtvis dricker kaffe till! (Y)
Jag har dragit ner betydligt på bakandet till jul. Jag bakar pepparkakor, mandelmusslor och klenäter (eller klenor som vi säger i Skåne). :)
Jag har dragit ner betydligt på bakandet till jul. Jag bakar pepparkakor, mandelmusslor och klenäter (eller klenor som vi säger i Skåne). :)
Klenoder säger de flesta (H)
Nu är stora struvbaket färdigt detta år vart det 250 st
Recept.
2 ägg
1.5 dl vatten
1.5 dl vetemjöl
1tsk socker
!/2 tsk salt
Vispas får stå och sväla en stund som pannkakor sen är det dax att fritera i cocos fett med struvjärnet!!!!!!! Blir ungefär 25 st
Lycka till/getz
Förutom mjuk pepparkaka så vill jag ha bondkakor och struvor.
Bor i Staterna så det blir Pumpa Paj och New York Cheesecake. MEN, jag ska baka bullar i kväll. Både kanel och vanilj. (Annars blir det alltid nån som gnäller.) Det blev kravaller om jag inte gjorde det. :)
God Jul till er alla.
Bond kakor
Hos oss blir det dadelkaka. MUMS!!(Y)
mazariner och siktkakor, brukar det bli för min del
Kakor på julafton?
Först är det glögg och någon pepparkaka, sedan kallskuret, + varmt och efter det gröt med saftsås. efter maten och gröten är det kaffe och choklad (minst 10 sorter). Utöver några stackars pepparkakor vet jag inte hur man skulle kunna få ner något mer
Jag har trationsenligt: Chokladbiskvier, mandelmusslor, kransar och pepparkakor. Lussebullar brukar vi ha till Lucia blir det några över så tar vi det oxå till jul.
Jag brukar även göra hemlagat julgodis.........
Fast det brukar inte bli att man orkar, men dte är roligt att ha. Vi brukar ha glögg och pepparkakor som entre med lite ost till..............mumma........