Även Gnurf kokar egen tomatsås: Passerade tomater, en skvätt tomatpuré, örtsalt, peppar, färsk vitlök, oregano, basilika. Puttra 15 min.
Vanlig jästdeg på vatten, salt, olivolja, durumvetemjöl.
Ett tips är att göra dubbel eller trippel sats och frysa in överbliven deg inplastad. Det blir toppenbra, nästan ännu krispigare botten när man gör pizza på fryst deg. Tag fram degen, bort med plastfilmen, lägg på microsäkert mjölat fat och strö lite mjöl ovanpå. Kör på upptining i micron. Praktiskt och raskt går det att fixa till fredagspizzan....(Y)
zudette19 november 2008
Jag gör en superenkel variant på tomatsås - Pizza är lite grejjit att göra ändå utan att man måste förbereda och koka såsen oxå....
Min tomatsås på en höft: Blanda tomatpuré, chilisås och/eller ketchup till en härlig röra. Krydda med oregano, basilika och vitlökspeppar (ganska mycket). Numer är en tsk chipotle paste en given ingrediens hos oss som ger lite sting till såsen. Om man vill kan man också använda svartpeppar och färsk vitlök , istället för vitlökspeppar, om du vill ha en tydligare vitlökssmak! - Alltså inget kokande - bara blanda och bre ut över pizzan! Jätteenkelt och jättegott!
Min favorithemmapizza fyller jag med falukorv, chaminjoner, lök, paprika och ost!!(Y)
lollilotta19 november 2008
Tycker den pizzadegen som man bara rullar ut och kavlar till är riktigt god. Smeta på tomatsåsen som följer med. Sen är jag barnsligt förtjust i räkor, så fyllningen brukar va skinka räkor och ost. Har även hänt att vi slängt på nån starkare korv. Så gott! Hemmagjord pizza slår köpt. Men man är nog lite bekväm ibland :)
marjoh119 november 2008
Tycker det färdiga pizzakitet man köper i affären är snabbt och enkelt, vist är hemlagad pizza det godaste men det kitet är fullt gångbart när man inte känner någon inspiration till det.:)
imse19 november 2008
En god skogspizza som vi gillar skarpt. Utan tomatsås på.
Gnurf, ditt tips om att frysa in pizzadeg var intressant, men jag förstod inte - kavlar man ut den innan man fryser?
*tacksam svar här* ¨
Pizza är någt som de flesta verkar göra...
Även Gnurf kokar egen tomatsås: Passerade tomater, en skvätt tomatpuré, örtsalt, peppar, färsk vitlök, oregano, basilika. Puttra 15 min.
Vanlig jästdeg på vatten, salt, olivolja, durumvetemjöl.
Ett tips är att göra dubbel eller trippel sats och frysa in överbliven deg inplastad. Det blir toppenbra, nästan ännu krispigare botten när man gör pizza på fryst deg. Tag fram degen, bort med plastfilmen, lägg på microsäkert mjölat fat och strö lite mjöl ovanpå. Kör på upptining i micron. Praktiskt och raskt går det att fixa till fredagspizzan....(Y)
Jag gör en superenkel variant på tomatsås - Pizza är lite grejjit att göra ändå utan att man måste förbereda och koka såsen oxå....
Min tomatsås på en höft: Blanda tomatpuré, chilisås och/eller ketchup till en härlig röra. Krydda med oregano, basilika och vitlökspeppar (ganska mycket). Numer är en tsk chipotle paste en given ingrediens hos oss som ger lite sting till såsen. Om man vill kan man också använda svartpeppar och färsk vitlök , istället för vitlökspeppar, om du vill ha en tydligare vitlökssmak! - Alltså inget kokande - bara blanda och bre ut över pizzan! Jätteenkelt och jättegott!
Min favorithemmapizza fyller jag med falukorv, chaminjoner, lök, paprika och ost!!(Y)
Tycker den pizzadegen som man bara rullar ut och kavlar till är riktigt god. Smeta på tomatsåsen som följer med. Sen är jag barnsligt förtjust i räkor, så fyllningen brukar va skinka räkor och ost. Har även hänt att vi slängt på nån starkare korv. Så gott! Hemmagjord pizza slår köpt. Men man är nog lite bekväm ibland :)
Tycker det färdiga pizzakitet man köper i affären är snabbt och enkelt, vist är hemlagad pizza det godaste men det kitet är fullt gångbart när man inte känner någon inspiration till det.:)
En god skogspizza som vi gillar skarpt. Utan tomatsås på.
http://mimmismat.wordpress.com/2008/11/16/skogspizza/
Gnurf, ditt tips om att frysa in pizzadeg var intressant, men jag förstod inte - kavlar man ut den innan man fryser?
*tacksam svar här* ¨
Pizza är någt som de flesta verkar göra...