vad för slags 3-rätters skulle DU vilja bli bjuden på?
LinneaThornberg15 juni 2011
Puff puff! :)
safir7415 juni 2011
Oj, svårt det där.
Förrätt : Toast Skagen
Huvudrätt: Helgrillad spädgris, potatisgratäng och rödvinsås
Efterätt: Tiramisú, favoritefterrätten
Har testat att göra Tiramisú själv en gång och misslyckades totalt. Men det har att göra med det receptet jag använde. Och tyvärr så var det ett recept härifrån. Skall dock ge mig på att prova igen.
Rumpjullan15 juni 2011
Det här såg så kul ut så måste svara x)
Förätt: friterade tummbröd med skagendip och löjrom ( åt detta i fjällen och älskade det!)
Huvudrätt: riktigt röd, nästan blodig, oxfilé med kokta rotfrukter och grönsaker och bea-sås (skulle dö för lite rött kött just nu! Min mamma hatar det, så blir bara på resturang)
Efterätt: Pannacotta med rabarberkräm <3!
Gul1316 juni 2011
Förrätt: Något med skaldjur eller hummer
Värmrätt: Fisk tillagad av ett proffs!
Efterrätt: Gino kanske. Eller frusen hallonmousse. Eller Jordgubbssoppa kanske.
dannalena16 juni 2011
Gratinerad toast med chevrè och ruccola, vatten melon, parmaskinnka en skvätt balsamico creme
långkok på skivad högrev i rödvin ( ugn 6 tim, 125 grader)
smör med rostad vitlök soltorkade tomater och ungsrostade färskpotatis, sallad
fruktsallad på säsongens frukter och riven mörk choklad av något slag
LinneaThornberg16 juni 2011
allt låter supersmarrigt! {kissed}
lamekal16 juni 2011
En god västkustsallad till förrätt
Helstekt fläskfile med klyftpotatis, chaminjoner och en hemmagjord bearnaisesås som huvudrätt och en tiramisu till dessert. Givetvis med en passande dryck till varje rätt.
LinneaThornberg16 juni 2011
fyllda champinjonhattar med persilja,stjälken av champinjonerna, vitlök smör m.m
svärdfisk med grönsakspytt
kolatårta gjord på kondenserad mjölk!
{party}
LinneaThornberg26 juni 2011
puffar upp tråden :)
Solitarie26 juni 2011
Förätt: Chirashi
Huvudrätt: Lättgrillad, blodig oxfilé med rostade grönsaker och rödvinssås.
Efterrätt: Frusen cheesecake med varma, rårörda blåbär till.
:)
LinneaThornberg27 juni 2011
Skrivet av Solitarie den 26 jun 2011
Förätt: Chirashi
Huvudrätt: Lättgrillad, blodig oxfilé med rostade grönsaker och rödvinssås.
Efterrätt: Frusen cheesecake med varma, rårörda blåbär till.
:)
låter smarrigt, men vad är förrätten förnågot? {snicker}
Chillit27 juni 2011
jadu har inte ätit detta sen studentbalen -10 men vad jag skulle vilja äta är nog:
Förrätt: räkcocktail
Varmrätt: lammgryta eller ugnsgrillad kyckling
Efterätt: gammeldags vaniljglass med varm hallonsylt
Solitarie28 juni 2011
Skrivet av LinneaThornberg den 27 jun 2011
Skrivet av Solitarie den 26 jun 2011
Förätt: Chirashi
Huvudrätt: Lättgrillad, blodig oxfilé med rostade grönsaker och rödvinssås.
Efterrätt: Frusen cheesecake med varma, rårörda blåbär till.
:)
låter smarrigt, men vad är förrätten förnågot? {snicker}
Förklaras bäst med "liten skål med ris toppat med råa fiskfiléer" (lite sushi över det) :)
slatten3228 juni 2011
Sommar;
Avokado och skaldjur
Fiskgratäng
Glass och bär
Vinter;
Vitlöksgratinerad hummer/havskräftor
Entrécote med potatisgratäng och kantarellsås
Pannacotta
jennycl28 juni 2011
I helgen skall vi ha 80 års fest (jag fyller 20, min bror och hans sambo har fyllt 30 under våren)
har ca 90 gäster och vi ska bjuda på;
Räkcocktail
grillad gris, potatisgratäng/potatissallad m. färskt bröd
Pannacotta m bärsås
sen har mamma insisterat på att vi skall ha tårta, men det hör inte hit.
Allt gjort från scratch såklart!
Något jag gillar är annars skaldjur. det kan vara i en soppa eller till pastan, men det är tråkigt att
bjuda på om man inte kan göra det bra vill säga!
LinneaThornberg28 juni 2011
Skrivet av jennycl den 28 jun 2011
I helgen skall vi ha 80 års fest (jag fyller 20, min bror och hans sambo har fyllt 30 under våren)
har ca 90 gäster och vi ska bjuda på;
Räkcocktail
grillad gris, potatisgratäng/potatissallad m. färskt bröd
Pannacotta m bärsås
sen har mamma insisterat på att vi skall ha tårta, men det hör inte hit.
Allt gjort från scratch såklart!
Något jag gillar är annars skaldjur. det kan vara i en soppa eller till pastan, men det är tråkigt att
bjuda på om man inte kan göra det bra vill säga!
oj va häftigt att göra mat till så många personer! :) hoppas att ni får de jätteroligt! :D
LinneaThornberg28 juni 2011
Skrivet av Solitarie den 28 jun 2011
Skrivet av LinneaThornberg den 27 jun 2011
Skrivet av Solitarie den 26 jun 2011
Förätt: Chirashi
Huvudrätt: Lättgrillad, blodig oxfilé med rostade grönsaker och rödvinssås.
Efterrätt: Frusen cheesecake med varma, rårörda blåbär till.
:)
låter smarrigt, men vad är förrätten förnågot? {snicker}
Förklaras bäst med "liten skål med ris toppat med råa fiskfiléer" (lite sushi över det) :)
okeeeej :) tack!
Guslin0223 juli 2011
Fois Gras till förrätt
En nykokt ljummen hummer i all enkelhet, kanske med nån trevlig liten sås
Färska jordgubbar eller en liten pannacotta till efterrätt
123Linnea23 juli 2011
Toast Skagen - för det var så länge sedan
Något helgrillat kött. Proffsigare gjort än mitt eget...
Någon form av potatis till det. Kanske egenhändigt friterade pommes frites. Det äter jag aldrig annars.
Fräsch sallad med mycket frukt i.
Pannacotta av något slag.
Sen vill jag ha kaffe och liten mintkaka. Fast då är vi på fjärde "rätten".
MosterNettan23 juli 2011
Min käre son gifte sig i hemlighet igår, tog med sin kära hustru och åkte på två veckors smekmånad till Side. När dom kommer hem ska barnen och jag överraska med en 3-rätters bröllopsmiddag.
Så här tror jag det blir:
Puff puff! :)
Oj, svårt det där.
Förrätt : Toast Skagen
Huvudrätt: Helgrillad spädgris, potatisgratäng och rödvinsås
Efterätt: Tiramisú, favoritefterrätten
Har testat att göra Tiramisú själv en gång och misslyckades totalt. Men det har att göra med det receptet jag använde. Och tyvärr så var det ett recept härifrån. Skall dock ge mig på att prova igen.
Det här såg så kul ut så måste svara x)
Förätt: friterade tummbröd med skagendip och löjrom ( åt detta i fjällen och älskade det!)
Huvudrätt: riktigt röd, nästan blodig, oxfilé med kokta rotfrukter och grönsaker och bea-sås (skulle dö för lite rött kött just nu! Min mamma hatar det, så blir bara på resturang)
Efterätt: Pannacotta med rabarberkräm <3!
Förrätt: Något med skaldjur eller hummer
Värmrätt: Fisk tillagad av ett proffs!
Efterrätt: Gino kanske. Eller frusen hallonmousse. Eller Jordgubbssoppa kanske.
Gratinerad toast med chevrè och ruccola, vatten melon, parmaskinnka en skvätt balsamico creme
långkok på skivad högrev i rödvin ( ugn 6 tim, 125 grader)
smör med rostad vitlök soltorkade tomater och ungsrostade färskpotatis, sallad
fruktsallad på säsongens frukter och riven mörk choklad av något slag
allt låter supersmarrigt! {kissed}
En god västkustsallad till förrätt
Helstekt fläskfile med klyftpotatis, chaminjoner och en hemmagjord bearnaisesås som huvudrätt och en tiramisu till dessert. Givetvis med en passande dryck till varje rätt.
fyllda champinjonhattar med persilja,stjälken av champinjonerna, vitlök smör m.m
svärdfisk med grönsakspytt
kolatårta gjord på kondenserad mjölk!
{party}
puffar upp tråden :)
Förätt: Chirashi
Huvudrätt: Lättgrillad, blodig oxfilé med rostade grönsaker och rödvinssås.
Efterrätt: Frusen cheesecake med varma, rårörda blåbär till.
:)
Förätt: Chirashi
Huvudrätt: Lättgrillad, blodig oxfilé med rostade grönsaker och rödvinssås.
Efterrätt: Frusen cheesecake med varma, rårörda blåbär till.
:)
låter smarrigt, men vad är förrätten förnågot? {snicker}
jadu har inte ätit detta sen studentbalen -10 men vad jag skulle vilja äta är nog:
Förrätt: räkcocktail
Varmrätt: lammgryta eller ugnsgrillad kyckling
Efterätt: gammeldags vaniljglass med varm hallonsylt
Förätt: Chirashi
Huvudrätt: Lättgrillad, blodig oxfilé med rostade grönsaker och rödvinssås.
Efterrätt: Frusen cheesecake med varma, rårörda blåbär till.
:)
låter smarrigt, men vad är förrätten förnågot? {snicker}
Förklaras bäst med "liten skål med ris toppat med råa fiskfiléer" (lite sushi över det) :)
Sommar;
Avokado och skaldjur
Fiskgratäng
Glass och bär
Vinter;
Vitlöksgratinerad hummer/havskräftor
Entrécote med potatisgratäng och kantarellsås
Pannacotta
I helgen skall vi ha 80 års fest (jag fyller 20, min bror och hans sambo har fyllt 30 under våren)
har ca 90 gäster och vi ska bjuda på;
Räkcocktail
grillad gris, potatisgratäng/potatissallad m. färskt bröd
Pannacotta m bärsås
sen har mamma insisterat på att vi skall ha tårta, men det hör inte hit.
Allt gjort från scratch såklart!
Något jag gillar är annars skaldjur. det kan vara i en soppa eller till pastan, men det är tråkigt att
bjuda på om man inte kan göra det bra vill säga!
I helgen skall vi ha 80 års fest (jag fyller 20, min bror och hans sambo har fyllt 30 under våren)
har ca 90 gäster och vi ska bjuda på;
Räkcocktail
grillad gris, potatisgratäng/potatissallad m. färskt bröd
Pannacotta m bärsås
sen har mamma insisterat på att vi skall ha tårta, men det hör inte hit.
Allt gjort från scratch såklart!
Något jag gillar är annars skaldjur. det kan vara i en soppa eller till pastan, men det är tråkigt att
bjuda på om man inte kan göra det bra vill säga!
oj va häftigt att göra mat till så många personer! :) hoppas att ni får de jätteroligt! :D
Förätt: Chirashi
Huvudrätt: Lättgrillad, blodig oxfilé med rostade grönsaker och rödvinssås.
Efterrätt: Frusen cheesecake med varma, rårörda blåbär till.
:)
låter smarrigt, men vad är förrätten förnågot? {snicker}
Förklaras bäst med "liten skål med ris toppat med råa fiskfiléer" (lite sushi över det) :)
okeeeej :) tack!
Fois Gras till förrätt
En nykokt ljummen hummer i all enkelhet, kanske med nån trevlig liten sås
Färska jordgubbar eller en liten pannacotta till efterrätt
Toast Skagen - för det var så länge sedan
Något helgrillat kött. Proffsigare gjort än mitt eget...
Någon form av potatis till det. Kanske egenhändigt friterade pommes frites. Det äter jag aldrig annars.
Fräsch sallad med mycket frukt i.
Pannacotta av något slag.
Sen vill jag ha kaffe och liten mintkaka. Fast då är vi på fjärde "rätten".
Min käre son gifte sig i hemlighet igår, tog med sin kära hustru och åkte på två veckors smekmånad till Side. När dom kommer hem ska barnen och jag överraska med en 3-rätters bröllopsmiddag.
Så här tror jag det blir:
Förrätt
eller
Varmrätt
Istället för bröllopstårta