:) Jag experimenterar gärna i köket.
Ibland blir det int så lyckat.
Idag skulle jag göra en sorts ugnspannkaka med falukorv, lök och äpple, sen på pannkakssmet. Det blev alldeles för starkt och stabbigt. Hmmm... .Synd på en så bra idé tänkte jag.
Undrar vad DU testat och experimenterat fram o som inte höll måttet.....
lena415 oktober 2009
När jag fyllde år bakade jag marängtårta, men den blev som en ugnspannkaka. Vet ej vad som blev fel. Ugnspannkaka med vispgrädde är ju inte fel men inte efter bullar och kakor.
Bläää.
Va inget experiment att baka den men misslyckat blev det.
Mistys15 oktober 2009
Gjorde gula rutor (recept på mk) till min födelsedag men gud vet vad som hände för glasyren skar sig totalt. Tror att jag inte vispade i äggen tillräckligt fort så dom stelnade till klumpar och smöret la sig uppe på. Soptunnan nästa !
Ulrika9115 oktober 2009
jag gjorde ugnstorkade tomater häromdagen och hälften blev brända och hälften mosiga. Exprimenterade lite väl mycket med värmen osv. Däremot gick dom utmärkt att hacka och ha i pizzasåsen. :)
AnneNi15 oktober 2009
Förra veckan testade jag ett nytt recept på chocolate chip cookies. Det var ett amerikansk recept jag översatte och när jag vägde ingredienserna insåg jag att min våg inte var tillräckligt känslig. Detta resulterade i väldigt salta och alldeles för mjuka kakor som tyvärr fick åka i soptunnan...
safir7415 oktober 2009
Jag skulle göra Tiramisú för första gången till min födelsedag. Vet ej om receptet var fel (jämförde nämligen med några andra) men den blev för lös och smakade inte alls som Tiramisú:'(
sussisus15 oktober 2009
Kladdkaka med kesella, gick knappt att äta - tunn, smaklös (trots kanel som smaksättning) och definitivt inte kladdig eller seg.
Jag ska göra om försöket och då ha en mindre form till att börja med.
Majainorr15 oktober 2009
Jag och sonen kom på att vi skulle göra fudge förra veckan. I receptet stod det inget om hur länge allt skulle koka, kulprov eller dylikt, så vi kokade på måfå. Koktiden blev med andra ord alldeles för kort.
Smaken blev dock underbar, så det blev en riktigt god glassås istället, som vi antagligen gör igen nästa gång det blir till att äta glass...(Y)
helle7215 oktober 2009
Jag skulle baka en mjuk kaka ur Leilas bok - en typ av sockerkaka med röda vinbär. Det var massor av smarrismarr inuti och det doftade ljuvligt i hela huset.
När den stått inne anvisad tid tog jag en provsticka och kände, den kändes färdig och fick komma ut ur ugnen.
Men när jag sedan stjälpte upp den på ett fat sa det bara splasch och hela kakan föll ihop till en enda röra:(
Det var bara till att lägga hela kakan i komposten:( bättre lycka nästa gång!
tina6215 oktober 2009
Skulle göra bisvibottnar men råkade ha dem lite för länge i ugnen ( pratade i telefon ) så de funkar nog bättre till lerduveskytte an kakor nu :)
TM16 oktober 2009
Jag och min dotter skulle baka Rosendals banankaka och jag var lite stressad .
jag blandade i smöret i smeten fast de skulle hyvlas på ovanpå.
Ja det blev en KLADD kaka kan man säga.Men det är ok att misslyckas.
The_mama97mia16 oktober 2009
*skratt* tack för att ni törs dela med er... Man kan ju hoppas att man lär sig av sina misstag. :)
Okänd16 oktober 2009
Skrivet av lena4 den 15 okt 2009
När jag fyllde år bakade jag marängtårta, men den blev som en ugnspannkaka. Vet ej vad som blev fel. Ugnspannkaka med vispgrädde är ju inte fel men inte efter bullar och kakor.
Bläää.
Va inget experiment att baka den men misslyckat blev det.
Detta har hänt mig flera gånger och det sägs att det har med luftfuktigheten att göra.....man ska inte baka maräng vid tex. regniga o fuktiga dagar.
Jag gjorde den här tårtan för nåt år sen och den ville inte stelna och bli krispig.....hm, tänkte jag och höjde ugnsvärmen och började dammsuga........sen gick jag här och sniffade och undrade för mig själv vad det var som luktade......himmel och pannkaka....rusade in i köket så det skrek i strumporna och där i ugn fanns det nåt vidbränt i en form......suck, det var den tårtan det. Nu har jag lärt mig av misstaget.
Räven blev iallafall glad......:D
lena416 oktober 2009
(L)Kul att höra att fler misslyckas med denna enkla tårta som alltid går hem.....................................
Och andra missöden i vårt ämne.(L)
Okänd18 april 2010
jag misslyckades minst hälften av gångerna när jag precis hade lärt mig att baka och laga mat. Tog alltid fel mått eftersom jag tänke- att det var inte så noga med decilitermåttet.. Så många torra, ofärdiga, svampiga, äckliga kakor har jag lyckats med.... men ibland blir misslyckandet till ett alldeles nytt roligt recept! Så man ska våga exprimentera lite.... Nyss brände jag skorpor i ugnen... fast hälften av dem blev bra ^^
The_mama97mia18 april 2010
hihi...
egentligen ska jag skriva här att jag misslyckades lite med att grilla oxfilé förra helgen, den blev för rare... i a f vissa bitar.
Men det var ju ingen fara, bara att steka på sen, hellre för ostekt än för överkokt - filén ville man ju inte bränna till skosulor.
123Linnea18 april 2010
Jag vet inte om jag misslyckades egentligen - de var jättegoda - marängerna med chokladsås i, som jag gjorde för ett par veckor sedan. Men de fick stå inne i en evighet i ugnen, och sedan var de ändå inte helt torra inuti. Men det där som inte var torrt var väldigt gott. Så det gjorde inget. Förutom att en del av dem fastnade på bakplåtspappret och blev kvar där till hälften. Så fick jag äta upp den delen... Nää. Jag som vill bli smal, ju... Jag misslyckades alltså med dieten, egentligen! Tonårsuppfostran är jag inte bra på heller...
sikaal19 april 2010
Jag misslyckdes med Riktigt smarriga semlor. :s Det var mitt eget fel, innetemperaturen var alldeles för låg, {snowman} pannan krånglade (fortfarande vinter). Jag tänkte jag skulle baka för att få varmt i köket! De stackars bullarna jäste inte ordentligt förrän de kom i ugnen, ytan sprack och de blev kompakta. MEN jag gröpte ur mycket av inkråmet och blandade med mandelmassa och grädde, in med gojset i bullskalen igen. Det blev inte alls så tokiga, men inte några vanliga semlor förstås!:D
Mizan_5 maj 2010
baka surdegsbröd, hade haft en surdeg (utan jäst) stående i en vecka, skött helt (nästan :$ ) fläckfritt..... skulle av detta baka tre baguetter, (helt utan jäst enl recept) men det blev tre degklumpar :( , blev så arg så jag slängde allt i soperna inkl surdegen! {smirk} men men.... skam den som ger sej, jag ska testa en ny sen nån annan gång fast då ha i jäst tänkte jag.... (Y)
Marre7324 maj 2010
Hade en beställning på marängtårta för 20 personer och dåligt med tid på mig, skulle vara 1,75 dl socker och jag "glömde" ha i 1dl. Den blev platt, men jag hade den sidan som under del så den syntes inte.:p
Gjorde även lingonrutor och tyckte det var för lite sylt och hade på mer, blev kladdift värre, tur att man lär av sina misstag.
:) Jag experimenterar gärna i köket.
Ibland blir det int så lyckat.
Idag skulle jag göra en sorts ugnspannkaka med falukorv, lök och äpple, sen på pannkakssmet. Det blev alldeles för starkt och stabbigt. Hmmm... .Synd på en så bra idé tänkte jag.
Undrar vad DU testat och experimenterat fram o som inte höll måttet.....
När jag fyllde år bakade jag marängtårta, men den blev som en ugnspannkaka. Vet ej vad som blev fel. Ugnspannkaka med vispgrädde är ju inte fel men inte efter bullar och kakor.
Bläää.
Va inget experiment att baka den men misslyckat blev det.
Gjorde gula rutor (recept på mk) till min födelsedag men gud vet vad som hände för glasyren skar sig totalt. Tror att jag inte vispade i äggen tillräckligt fort så dom stelnade till klumpar och smöret la sig uppe på. Soptunnan nästa !
jag gjorde ugnstorkade tomater häromdagen och hälften blev brända och hälften mosiga. Exprimenterade lite väl mycket med värmen osv. Däremot gick dom utmärkt att hacka och ha i pizzasåsen. :)
Förra veckan testade jag ett nytt recept på chocolate chip cookies. Det var ett amerikansk recept jag översatte och när jag vägde ingredienserna insåg jag att min våg inte var tillräckligt känslig. Detta resulterade i väldigt salta och alldeles för mjuka kakor som tyvärr fick åka i soptunnan...
Jag skulle göra Tiramisú för första gången till min födelsedag. Vet ej om receptet var fel (jämförde nämligen med några andra) men den blev för lös och smakade inte alls som Tiramisú:'(
Kladdkaka med kesella, gick knappt att äta - tunn, smaklös (trots kanel som smaksättning) och definitivt inte kladdig eller seg.
Jag ska göra om försöket och då ha en mindre form till att börja med.
Jag och sonen kom på att vi skulle göra fudge förra veckan. I receptet stod det inget om hur länge allt skulle koka, kulprov eller dylikt, så vi kokade på måfå. Koktiden blev med andra ord alldeles för kort.
Smaken blev dock underbar, så det blev en riktigt god glassås istället, som vi antagligen gör igen nästa gång det blir till att äta glass...(Y)
Jag skulle baka en mjuk kaka ur Leilas bok - en typ av sockerkaka med röda vinbär. Det var massor av smarrismarr inuti och det doftade ljuvligt i hela huset.
När den stått inne anvisad tid tog jag en provsticka och kände, den kändes färdig och fick komma ut ur ugnen.
Men när jag sedan stjälpte upp den på ett fat sa det bara splasch och hela kakan föll ihop till en enda röra:(
Det var bara till att lägga hela kakan i komposten:( bättre lycka nästa gång!
Skulle göra bisvibottnar men råkade ha dem lite för länge i ugnen ( pratade i telefon ) så de funkar nog bättre till lerduveskytte an kakor nu :)
Jag och min dotter skulle baka Rosendals banankaka och jag var lite stressad .
jag blandade i smöret i smeten fast de skulle hyvlas på ovanpå.
Ja det blev en KLADD kaka kan man säga.Men det är ok att misslyckas.
*skratt* tack för att ni törs dela med er... Man kan ju hoppas att man lär sig av sina misstag. :)
När jag fyllde år bakade jag marängtårta, men den blev som en ugnspannkaka. Vet ej vad som blev fel. Ugnspannkaka med vispgrädde är ju inte fel men inte efter bullar och kakor.
Bläää.
Va inget experiment att baka den men misslyckat blev det.
Detta har hänt mig flera gånger och det sägs att det har med luftfuktigheten att göra.....man ska inte baka maräng vid tex. regniga o fuktiga dagar.
Jag gjorde den här tårtan för nåt år sen och den ville inte stelna och bli krispig.....hm, tänkte jag och höjde ugnsvärmen och började dammsuga........sen gick jag här och sniffade och undrade för mig själv vad det var som luktade......himmel och pannkaka....rusade in i köket så det skrek i strumporna och där i ugn fanns det nåt vidbränt i en form......suck, det var den tårtan det. Nu har jag lärt mig av misstaget.
Räven blev iallafall glad......:D
(L)Kul att höra att fler misslyckas med denna enkla tårta som alltid går hem.....................................
Och andra missöden i vårt ämne.(L)
jag misslyckades minst hälften av gångerna när jag precis hade lärt mig att baka och laga mat. Tog alltid fel mått eftersom jag tänke- att det var inte så noga med decilitermåttet.. Så många torra, ofärdiga, svampiga, äckliga kakor har jag lyckats med.... men ibland blir misslyckandet till ett alldeles nytt roligt recept! Så man ska våga exprimentera lite.... Nyss brände jag skorpor i ugnen... fast hälften av dem blev bra ^^
hihi...
egentligen ska jag skriva här att jag misslyckades lite med att grilla oxfilé förra helgen, den blev för rare... i a f vissa bitar.
Men det var ju ingen fara, bara att steka på sen, hellre för ostekt än för överkokt - filén ville man ju inte bränna till skosulor.
Jag vet inte om jag misslyckades egentligen - de var jättegoda - marängerna med chokladsås i, som jag gjorde för ett par veckor sedan. Men de fick stå inne i en evighet i ugnen, och sedan var de ändå inte helt torra inuti. Men det där som inte var torrt var väldigt gott. Så det gjorde inget. Förutom att en del av dem fastnade på bakplåtspappret och blev kvar där till hälften. Så fick jag äta upp den delen... Nää. Jag som vill bli smal, ju... Jag misslyckades alltså med dieten, egentligen! Tonårsuppfostran är jag inte bra på heller...
Jag misslyckdes med Riktigt smarriga semlor. :s Det var mitt eget fel, innetemperaturen var alldeles för låg, {snowman} pannan krånglade (fortfarande vinter). Jag tänkte jag skulle baka för att få varmt i köket! De stackars bullarna jäste inte ordentligt förrän de kom i ugnen, ytan sprack och de blev kompakta. MEN jag gröpte ur mycket av inkråmet och blandade med mandelmassa och grädde, in med gojset i bullskalen igen. Det blev inte alls så tokiga, men inte några vanliga semlor förstås!:D
baka surdegsbröd, hade haft en surdeg (utan jäst) stående i en vecka, skött helt (nästan :$ ) fläckfritt..... skulle av detta baka tre baguetter, (helt utan jäst enl recept) men det blev tre degklumpar :( , blev så arg så jag slängde allt i soperna inkl surdegen! {smirk} men men.... skam den som ger sej, jag ska testa en ny sen nån annan gång fast då ha i jäst tänkte jag.... (Y)
Hade en beställning på marängtårta för 20 personer och dåligt med tid på mig, skulle vara 1,75 dl socker och jag "glömde" ha i 1dl. Den blev platt, men jag hade den sidan som under del så den syntes inte.:p
Gjorde även lingonrutor och tyckte det var för lite sylt och hade på mer, blev kladdift värre, tur att man lär av sina misstag.