Till Nyår blir det gratinerad hummer , kalkon och sedan ostbricka.
Lenkan16 december 2011
Jag ska ha en baklängesmiddag på låtsas {clap}
chrisq16 december 2011
Skrivet av 123Linnea den 16 dec 2011
Är det någon som vet ett bra ställe där man kan hitta tips på en meny på FLER än tre rätter?
är ju bara fantasin som sätter gränser jag kör ju rejält drink tilltugg förrätt huvudrätt dessert nattmat o har hänt frukost med lycka till
Jilliii27 december 2011
Skrivet av Lenkan den 16 dec 2011
Jag ska ha en baklängesmiddag på låtsas {clap}
på låtsas?
The_Stig27 december 2011
Jag har mitt första jobb som inhyrd kock på nyår till en familj i Sigtuna för 20 pers. Då kommer jag att bjuda på:
Förrätt: Toast skagen
Huvudrätt: Oxfilé med västerbottenost-gratinerad potatisgratäng och rödvin & svarttryffelsås
Dessert: Apelsinfromage med vispgrädde och riven mörk choklad
Sen kommer jag att göra olika typer av sallader, som det är buffé på under hela middagen.
Sporrenhjelm27 december 2011
Vår plan är än så länge:
Creme Ninon
Halstrad pilgrimsmussla
Lammfilé med en rödvins/balsamvinägersås, någon typ av potatiskaka
Mango m. stickyrice
+ något till, ej fastställt ännu.
5 rätters är alltså planen.
LinneaThornberg27 december 2011
hos mig blir det
förrätt- tomat och scharlottenlöks bruschetta på en salladsbädd
huvudrätt- hummer till dem som vill ha och fläskfile med rödvinsås och rotfruktstårta, sallad
dessert- drottningpaj med vaniljsås
gott nytt år! :)
gimmiahug27 december 2011
...och här blir det sju-rätters; vi börjar tiiiidigt kan jag meddela!! Vi är alla matgalningar och vi ska ju få plats med allt, så middagen börjar vid 18-snåret redan;
Gratinerade blåmusslor med chili, parmesan och muskot,
Ceviche på hällis med pinjenötter och basilika (inte väldans sydamerikanskt men väldans gott!)
Gravat ankbröst med chili jam (sylten gjord på citrongräs och stjärnanis) och salladsblad, krispiga krutonger
Entrecote med pommes duchesse (potatisen smaksatt med timjan och dragon, supergott!) och en eller ett par såser
Päronsorbet med chili
Kolamousse med karamell och frukt (ett Allt om Mat-recept som är helt fantastiskt!)
Vi kommer så klart att självdö efter all mat men det har vi räknat med så Sverige, ni får fira in 2012 uta oss!! ;)
*redigerat; glömde ju en rätt: fisken! Innan huvudrätten ska vi servera friterad spättafilé med räkröra på toast; något av det godaste jag nånsin smakat på restaurang och nu gör vi en egen version av det....!
Sallie28 december 2011
Jag skulle behöva lite hjälp. Jag vet inte vad vi ska göra till förrätt. Vi är sju stycken, en tycker inte om kött , en tycker inte om sallad och två tycker varken om fisk eller skaldjur.. Hjälp?
Erajscha28 december 2011
Skrivet av Sallie den 28 dec 2011
Jag skulle behöva lite hjälp. Jag vet inte vad vi ska göra till förrätt. Vi är sju stycken, en tycker inte om kött , en tycker inte om sallad och två tycker varken om fisk eller skaldjur.. Hjälp?
Nu vet jag inte vad som menas med "kött" här men kyckling kanske kan funka? Man kan ju fylla kycklingen med fetaost och soltorkade tomater och sen bjuda risotto till.
Om det inte funkar med någon sorts kött alls så blir det ju svårare. Kanske västerbottenpaj med valfria små tillbehörsskålar med olika salladsingredienser, t.ex. gurka, babyspenat, coctailtomater, räkor, creme fraiche, kaviar, hackad lök..
The_mama97mia28 december 2011
@sallie: gratinerad chevre? eller en toast med svampstuvning?
Lenkan28 december 2011
Skrivet av Jilliii den 27 dec 2011
Skrivet av Lenkan den 16 dec 2011
Jag ska ha en baklängesmiddag på låtsas {clap}
på låtsas?
Ja, förrätten ska vara en förrätt men se ut som en dessert och desserten ska se ut som en förrätt men vara söt liksom
soccermum28 december 2011
Efter massa funderande så har vi äntligen kommit överens om vår nyårssupé :p
Dessert: Chokladpudding
serveras med vit chokladgrädde, hallon, silverkulor och små tomtebloss
biha28 december 2011
Skrivet av mama97mia den 14 dec 2011
Har inte kommit riktigt så långt i planeringen, men trerätters minst blir det ju.
Vill gärna göra ngt med hjort till huvudrätt. Hoppas att det kan funka att grilla till o med.
Jag är ju benägen att köra på ngt klassiskt med skaldjur till förrätt.
Dessert - ngt chokladigt.
O sen vill jag ha ost o kex.
:)
biha28 december 2011
Skrivet av mama97mia den 14 dec 2011
Har inte kommit riktigt så långt i planeringen, men trerätters minst blir det ju.
Vill gärna göra ngt med hjort till huvudrätt. Hoppas att det kan funka att grilla till o med.
Jag är ju benägen att köra på ngt klassiskt med skaldjur till förrätt.
Dessert - ngt chokladigt.
O sen vill jag ha ost o kex.
:)
safir7428 december 2011
Vi är bjudna till grannarna på middag så jag vet ej vad det blir för varmrätt. Förrätt hoppar vi över och efterrätten står jag för: vaniljpannacotta med passionsfrukt. Lite senare på kvällen blir det ost och kex {party}
Jilliii28 december 2011
Skrivet av Lenkan den 28 dec 2011
Skrivet av Jilliii den 27 dec 2011
Skrivet av Lenkan den 16 dec 2011
Jag ska ha en baklängesmiddag på låtsas {clap}
på låtsas?
Ja, förrätten ska vara en förrätt men se ut som en dessert och desserten ska se ut som en förrätt men vara söt liksom
hahah okej. nu blev jag nyfiken. VAD SKA NI HA DÅ?
bambamamma28 december 2011
Förra året var vi 10 till bords på nyår, och åt en fyrarätters. I år är vi bara sex, men jag har hjärnsläpp vad gäller meny.
Tänkte nöja mig med tre rätter i år, men tiden rinner iväg för mig.
ev. Lite skaldjur med dragonmajonäs, fiskgratäng,.............?....hmmm
Är det någon som vet ett bra ställe där man kan hitta tips på en meny på FLER än tre rätter?
Några länkar som kanske kan inspirera lite:
http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=3721&artikel=4268988
http://www.hittarecept.se/s/femr%C3%A4tters-meny.html
http://matlust.ifokus.se/discussions/4d71679cb9cb46222d074b1f-nyarsmat-femratters
http://www.spisa.nu/1.10988/recept/nyarsmenyer/
Tack - ska genast kolla!
Till Nyår blir det gratinerad hummer , kalkon och sedan ostbricka.
Jag ska ha en baklängesmiddag på låtsas {clap}
Är det någon som vet ett bra ställe där man kan hitta tips på en meny på FLER än tre rätter?
Jag ska ha en baklängesmiddag på låtsas {clap}
på låtsas?
Jag har mitt första jobb som inhyrd kock på nyår till en familj i Sigtuna för 20 pers. Då kommer jag att bjuda på:
Förrätt: Toast skagen
Huvudrätt: Oxfilé med västerbottenost-gratinerad potatisgratäng och rödvin & svarttryffelsås
Dessert: Apelsinfromage med vispgrädde och riven mörk choklad
Sen kommer jag att göra olika typer av sallader, som det är buffé på under hela middagen.
Vår plan är än så länge:
Creme Ninon
Halstrad pilgrimsmussla
Lammfilé med en rödvins/balsamvinägersås, någon typ av potatiskaka
Mango m. stickyrice
+ något till, ej fastställt ännu.
5 rätters är alltså planen.
hos mig blir det
förrätt- tomat och scharlottenlöks bruschetta på en salladsbädd
huvudrätt- hummer till dem som vill ha och fläskfile med rödvinsås och rotfruktstårta, sallad
dessert- drottningpaj med vaniljsås
gott nytt år! :)
...och här blir det sju-rätters; vi börjar tiiiidigt kan jag meddela!! Vi är alla matgalningar och vi ska ju få plats med allt, så middagen börjar vid 18-snåret redan;
Gratinerade blåmusslor med chili, parmesan och muskot,
Ceviche på hällis med pinjenötter och basilika (inte väldans sydamerikanskt men väldans gott!)
Gravat ankbröst med chili jam (sylten gjord på citrongräs och stjärnanis) och salladsblad, krispiga krutonger
Entrecote med pommes duchesse (potatisen smaksatt med timjan och dragon, supergott!) och en eller ett par såser
Päronsorbet med chili
Kolamousse med karamell och frukt (ett Allt om Mat-recept som är helt fantastiskt!)
Vi kommer så klart att självdö efter all mat men det har vi räknat med så Sverige, ni får fira in 2012 uta oss!! ;)
*redigerat; glömde ju en rätt: fisken! Innan huvudrätten ska vi servera friterad spättafilé med räkröra på toast; något av det godaste jag nånsin smakat på restaurang och nu gör vi en egen version av det....!
Jag skulle behöva lite hjälp. Jag vet inte vad vi ska göra till förrätt. Vi är sju stycken, en tycker inte om kött , en tycker inte om sallad och två tycker varken om fisk eller skaldjur.. Hjälp?
Jag skulle behöva lite hjälp. Jag vet inte vad vi ska göra till förrätt. Vi är sju stycken, en tycker inte om kött , en tycker inte om sallad och två tycker varken om fisk eller skaldjur.. Hjälp?
Nu vet jag inte vad som menas med "kött" här men kyckling kanske kan funka? Man kan ju fylla kycklingen med fetaost och soltorkade tomater och sen bjuda risotto till.
Om det inte funkar med någon sorts kött alls så blir det ju svårare. Kanske västerbottenpaj med valfria små tillbehörsskålar med olika salladsingredienser, t.ex. gurka, babyspenat, coctailtomater, räkor, creme fraiche, kaviar, hackad lök..
@sallie: gratinerad chevre? eller en toast med svampstuvning?
Jag ska ha en baklängesmiddag på låtsas {clap}
på låtsas?
Ja, förrätten ska vara en förrätt men se ut som en dessert och desserten ska se ut som en förrätt men vara söt liksom
Efter massa funderande så har vi äntligen kommit överens om vår nyårssupé :p
Förrätt: Räkrullar med pepparot
Varmrätt: Oxfilé, potatiskroketter, beasås och rödvinssås
serveras med Ruccolasallad med västerbottensost á la Ernst
Dessert: Chokladpudding
serveras med vit chokladgrädde, hallon, silverkulor och små tomtebloss
Har inte kommit riktigt så långt i planeringen, men trerätters minst blir det ju.
Vill gärna göra ngt med hjort till huvudrätt. Hoppas att det kan funka att grilla till o med.
Jag är ju benägen att köra på ngt klassiskt med skaldjur till förrätt.
Dessert - ngt chokladigt.
O sen vill jag ha ost o kex.
:)
Har inte kommit riktigt så långt i planeringen, men trerätters minst blir det ju.
Vill gärna göra ngt med hjort till huvudrätt. Hoppas att det kan funka att grilla till o med.
Jag är ju benägen att köra på ngt klassiskt med skaldjur till förrätt.
Dessert - ngt chokladigt.
O sen vill jag ha ost o kex.
:)
Vi är bjudna till grannarna på middag så jag vet ej vad det blir för varmrätt. Förrätt hoppar vi över och efterrätten står jag för: vaniljpannacotta med passionsfrukt. Lite senare på kvällen blir det ost och kex {party}
Jag ska ha en baklängesmiddag på låtsas {clap}
på låtsas?
Ja, förrätten ska vara en förrätt men se ut som en dessert och desserten ska se ut som en förrätt men vara söt liksom
hahah okej. nu blev jag nyfiken. VAD SKA NI HA DÅ?
Förra året var vi 10 till bords på nyår, och åt en fyrarätters. I år är vi bara sex, men jag har hjärnsläpp vad gäller meny.
Tänkte nöja mig med tre rätter i år, men tiden rinner iväg för mig.
ev. Lite skaldjur med dragonmajonäs, fiskgratäng,.............?....hmmm