Tack för svar. Jag gjorde så och det blev superbra. Körde först flintasteken knappt färdig i ugnen och sedan grillade ihop med de andra sakerna på spett de sista minuterna. Vi blev alla mätta och belåtna :)
Linlock7 juli 2012
Vi har en ny fin Weber, har sett att en del röker på grillen också, vore kul att prova, hur funkar det?
The_mama97mia7 juli 2012
Jag håller alltid på att försöka lära mig mer och bättre teknik, har en Weber.
I år satsar jag på att köra skorstenständare och liiiite briketter.
Vad gäller rök - så slänger jag blöta spån direkt på briketterna.
Funkar bra när man kör 50/50 grillning, dvs få grillyta på köttet på direkt värme först, flytta över till indirekt värme sen. På med rökspån på glöden, locket på, stryp spjället lite nedtill - trap the smoke!
Man kan också göra ett rökspånspaket i al-folie eller form. Beror på hur stora bitar och hur mkt rökt det ska bli liksom.
En helt ny värld!
pihal7 juli 2012
Finns att köpa färdiga aluminiumformar med spån i som man bara gör små hål i locket på. Man ställer sedan dessa i grillkolen så får man röksmak. Finns i olika smaker bla äpplespån och hickory. Köpte mina på Bauhaus i Göteborg.
Tack för svar. Jag gjorde så och det blev superbra. Körde först flintasteken knappt färdig i ugnen och sedan grillade ihop med de andra sakerna på spett de sista minuterna. Vi blev alla mätta och belåtna :)
Vi har en ny fin Weber, har sett att en del röker på grillen också, vore kul att prova, hur funkar det?
Jag håller alltid på att försöka lära mig mer och bättre teknik, har en Weber.
I år satsar jag på att köra skorstenständare och liiiite briketter.
Vad gäller rök - så slänger jag blöta spån direkt på briketterna.
Funkar bra när man kör 50/50 grillning, dvs få grillyta på köttet på direkt värme först, flytta över till indirekt värme sen. På med rökspån på glöden, locket på, stryp spjället lite nedtill - trap the smoke!
Man kan också göra ett rökspånspaket i al-folie eller form. Beror på hur stora bitar och hur mkt rökt det ska bli liksom.
En helt ny värld!
Finns att köpa färdiga aluminiumformar med spån i som man bara gör små hål i locket på. Man ställer sedan dessa i grillkolen så får man röksmak. Finns i olika smaker bla äpplespån och hickory. Köpte mina på Bauhaus i Göteborg.