Vitkål, morötter och lök går bra att frysa om de är tänkta att användas tillagade efteråt, i grytor och soppor och sånt. Gör det jämt på jobbet (skolkock). Potatis vet jag inte... Rå potatis som legat för kallt får en söt otäck (i mitt tycke) smak. Kokt fryst potatis tror jag inte är nån höjdare.. Potatismos däremot går fint att frya, bara att värma med lite extra mjölk eller använda i potatis- och purjolökssoppa eller potatisbullar!
ingja1729 september 2012
Mozzarella går utmärkt att frysa in. Vispgrädde blir bra om man först vispar den.
Tussilago_Flikkan29 september 2012
Färskost bör du undvika att frysa.. den blir grynig. Tror inte fil eller gräddfil är någon höjdare att frysa heller.. :s
Alla hårdostar o riven ost går utmärkt att frysa, men osten kan bli lite smuligare, o låt den tina långsamt i kylskåp.
boz196530 september 2012
Man vinner inget på att frysa t.ex. smör och margarin eftersom fett inte fryser. Det fortsätter att oxidera (härskna) i frysen. Det är bara slöseri med utrymme i frysen.
elleave30 september 2012
Skrivet av Mithrandir den 30 sep 2012
Man vinner inget på att frysa t.ex. smör och margarin eftersom fett inte fryser. Det fortsätter att oxidera (härskna) i frysen. Det är bara slöseri med utrymme i frysen.
Har alltid smör i frysen, oftast i flera månader och det har aldrig blivit dåligt
ingja1730 september 2012
Jag har också alltid smör i frysen och har aldrig märkt att det blivit dåligt.
Lenkan30 september 2012
Samma här, det har fungerat jättebra
boz196530 september 2012
Skrivet av elleave den 30 sep 2012
Skrivet av Mithrandir den 30 sep 2012
Man vinner inget på att frysa t.ex. smör och margarin eftersom fett inte fryser. Det fortsätter att oxidera (härskna) i frysen. Det är bara slöseri med utrymme i frysen.
Har alltid smör i frysen, oftast i flera månader och det har aldrig blivit dåligt
Det var inte det jag skrev heller. Jag skrev bara att man inte vinner nåt på det. Det hade hållt lika länge i kylen. ;)
Vitkål, morötter och lök går bra att frysa om de är tänkta att användas tillagade efteråt, i grytor och soppor och sånt. Gör det jämt på jobbet (skolkock). Potatis vet jag inte... Rå potatis som legat för kallt får en söt otäck (i mitt tycke) smak. Kokt fryst potatis tror jag inte är nån höjdare.. Potatismos däremot går fint att frya, bara att värma med lite extra mjölk eller använda i potatis- och purjolökssoppa eller potatisbullar!
Mozzarella går utmärkt att frysa in. Vispgrädde blir bra om man först vispar den.
Färskost bör du undvika att frysa.. den blir grynig. Tror inte fil eller gräddfil är någon höjdare att frysa heller.. :s
Alla hårdostar o riven ost går utmärkt att frysa, men osten kan bli lite smuligare, o låt den tina långsamt i kylskåp.
Man vinner inget på att frysa t.ex. smör och margarin eftersom fett inte fryser. Det fortsätter att oxidera (härskna) i frysen. Det är bara slöseri med utrymme i frysen.
Man vinner inget på att frysa t.ex. smör och margarin eftersom fett inte fryser. Det fortsätter att oxidera (härskna) i frysen. Det är bara slöseri med utrymme i frysen.
Har alltid smör i frysen, oftast i flera månader och det har aldrig blivit dåligt
Jag har också alltid smör i frysen och har aldrig märkt att det blivit dåligt.
Samma här, det har fungerat jättebra
Man vinner inget på att frysa t.ex. smör och margarin eftersom fett inte fryser. Det fortsätter att oxidera (härskna) i frysen. Det är bara slöseri med utrymme i frysen.
Har alltid smör i frysen, oftast i flera månader och det har aldrig blivit dåligt
Det var inte det jag skrev heller. Jag skrev bara att man inte vinner nåt på det. Det hade hållt lika länge i kylen. ;)