Jag använder helst smör för att der ger en bättre smak. Men det händer att jag även anvämder margarin.
ett bra tips är att man blandar smör och en lite skvätt olja vid stekning för en bra smak. :)
Hjotrongull7 januari 2008
Jag använder både smör, margarin och olja beroende på vad jag bakar.
Mistys9 januari 2011
Lånar denna tråd istället för att skapa en ny!
Använder ni Smör eller Margarin ?
Använder ni Bregott eller lätta ?
Hittade denna sida på internet av en slump när jag letade recept. Här beskrivs hur man tillverkar smör och skrolla sen ner och se hur margarin tillverkas.....om ni törs!
Jag bakar alltid småkakor med smör, fyllning och smörkrämer gör jag också på riktigt smör.
Däremot kan jag ha margarin i bulldegen eller i mjuka kakor.
Till matlagning använder jag oftast smör- och rapsolja.
På smörgåsen har vi bregott! Lätta går inte hem här {stop}
Mistys9 januari 2011
Tänk att råvaran till margarin också används till målarfärg och kosmetika {sick}
chrisq9 januari 2011
:DDberor lite på vad jag bakar smör till småkakor men även till lussebullar o semlor margarin kan jag ha i vetebröd o mjuka kakor till matlagning alltid smör o olja på smörgås endast bregott o flora hatar smaken på allt lättmargarin
zonale9 januari 2011
Alltid smör och rapsolja till matlagning och bakning. Bregott på mackorna.
Mistys9 januari 2011
Visste ni detta om margarintillverkningen???
Jag visste det inte kan jag säga:O)
AnneWvS9 januari 2011
Margarin är sedan länge förbjudet i vårt hem, vi använder smör, raps- och olivolja för att det är nyttigare än det äckliga margarinet (läs gärna http://www.jobbpartiet.se/pdf/Margarintillverkning.PDF) , att smör och olja är godare är ännu ett plus.
AnneWvS9 januari 2011
Är smöret för salt ???
Det finns 3 sorters smör Extra saltat, Normal saltat och OSALTAT det är ju bara att välja det som passar bäst, det osaltade håller inte lika länge som de saltade så kolla bäst före datum.
Är smöret stenhårt (???) då har du för kallt i kylskåpet det ska var mellan +8 till +4 grader inte kallare.
Margarin är sedan länge förbjudet i vårt hem, vi använder smör, raps- och olivolja för att det är nyttigare än det äckliga margarinet (läs gärna http://www.jobbpartiet.se/pdf/Margarintillverkning.PDF) , att smör och olja är godare är ännu ett plus.
Ja det var den länken jag hänvisade till här ovanför!
sara66789 januari 2011
Alltid smör till bak. Till matlagning olika blandningar av olja och smör. Margarin smakar dåligt......
ramona789 januari 2011
Slutat använda margarin för flera år sedan! Smör eller olja är det som gäller hos oss. Försöker undvika alla light-produkter överhuvudtaget.
svengelsk9 januari 2011
Smör och olivolja, någon gång rapsolja.
Marre7312 januari 2011
Använder mig av hälftrn av vardera när jag bakar,dvs om smör finns hemma. Hur det än är blir smaken lite lyxigare med smör(Y)
720112 januari 2011
Har ALDRIG köpt margarin !!!!!
Varför ska man gör det när SMÖR är sssåååååååååååå mycket godare.
Roskerstin12 januari 2011
Margarin kommer absolut inte in över vår tröskel, jag använder smör, smör-rapsolja, kallpressad rapsolja och olivolja. Bregott med havssalt på mackorna.
Bumbis12 januari 2011
Jag trodde faktiskt att folk och då framförallt från MK hade slutat använda margarin. När jag bodde hemma hade vi margarin men sedan över 20 år har jag bara haft smör hemma som fast fett. När jag steker så använder jag smör/rapsolja eller flytande.
Till smörgåsarna har vi börjat köpa bredbart smör men förut var det bregott.
zudette12 januari 2011
Skrivet av Bumbis den 12 jan 2011
Jag trodde faktiskt att folk och då framförallt från MK hade slutat använda margarin. När jag bodde hemma hade vi margarin men sedan över 20 år har jag bara haft smör hemma som fast fett. När jag steker så använder jag smör/rapsolja eller flytande.
Till smörgåsarna har vi börjat köpa bredbart smör men förut var det bregott.
Blir lite nyfiken. Vilket smör är det som man kan köpa som är bredbart? Jag trodde att Bregott är det närmaste man kan komma smör, som dessutom är bredbart??!!
I vårt hus är det bara smör och bregott som gäller. Vi har dissat allt margarin både i fast och flytande form!
lilas12 januari 2011
Jag använder oftast smör (L) till bakning och raps- eller olivolja till matlagning, och efter att ha läst denna tråd så kommer jag nog aldrig att använda margarin igen...{sick}
Jag använder helst smör för att der ger en bättre smak. Men det händer att jag även anvämder margarin.
ett bra tips är att man blandar smör och en lite skvätt olja vid stekning för en bra smak. :)
Jag använder både smör, margarin och olja beroende på vad jag bakar.
Lånar denna tråd istället för att skapa en ny!
Använder ni Smör eller Margarin ?
Använder ni Bregott eller lätta ?
Hittade denna sida på internet av en slump när jag letade recept. Här beskrivs hur man tillverkar smör och skrolla sen ner och se hur margarin tillverkas.....om ni törs!
http://www.jobbpartiet.se/pdf/Margarintillverkning.PDF
Jag bakar alltid småkakor med smör, fyllning och smörkrämer gör jag också på riktigt smör.
Däremot kan jag ha margarin i bulldegen eller i mjuka kakor.
Till matlagning använder jag oftast smör- och rapsolja.
På smörgåsen har vi bregott! Lätta går inte hem här {stop}
Tänk att råvaran till margarin också används till målarfärg och kosmetika {sick}
:DDberor lite på vad jag bakar smör till småkakor men även till lussebullar o semlor margarin kan jag ha i vetebröd o mjuka kakor till matlagning alltid smör o olja på smörgås endast bregott o flora hatar smaken på allt lättmargarin
Alltid smör och rapsolja till matlagning och bakning. Bregott på mackorna.
Visste ni detta om margarintillverkningen???
Jag visste det inte kan jag säga:O)
Margarin är sedan länge förbjudet i vårt hem, vi använder smör, raps- och olivolja för att det är nyttigare än det äckliga margarinet (läs gärna http://www.jobbpartiet.se/pdf/Margarintillverkning.PDF) , att smör och olja är godare är ännu ett plus.
Är smöret för salt ???
Det finns 3 sorters smör Extra saltat, Normal saltat och OSALTAT det är ju bara att välja det som passar bäst, det osaltade håller inte lika länge som de saltade så kolla bäst före datum.
Är smöret stenhårt (???) då har du för kallt i kylskåpet det ska var mellan +8 till +4 grader inte kallare.
Margarin är sedan länge förbjudet i vårt hem, vi använder smör, raps- och olivolja för att det är nyttigare än det äckliga margarinet (läs gärna http://www.jobbpartiet.se/pdf/Margarintillverkning.PDF) , att smör och olja är godare är ännu ett plus.
Ja det var den länken jag hänvisade till här ovanför!
Alltid smör till bak. Till matlagning olika blandningar av olja och smör. Margarin smakar dåligt......
Slutat använda margarin för flera år sedan! Smör eller olja är det som gäller hos oss. Försöker undvika alla light-produkter överhuvudtaget.
Smör och olivolja, någon gång rapsolja.
Använder mig av hälftrn av vardera när jag bakar,dvs om smör finns hemma. Hur det än är blir smaken lite lyxigare med smör(Y)
Har ALDRIG köpt margarin !!!!!
Varför ska man gör det när SMÖR är sssåååååååååååå mycket godare.
Margarin kommer absolut inte in över vår tröskel, jag använder smör, smör-rapsolja, kallpressad rapsolja och olivolja. Bregott med havssalt på mackorna.
Jag trodde faktiskt att folk och då framförallt från MK hade slutat använda margarin. När jag bodde hemma hade vi margarin men sedan över 20 år har jag bara haft smör hemma som fast fett. När jag steker så använder jag smör/rapsolja eller flytande.
Till smörgåsarna har vi börjat köpa bredbart smör men förut var det bregott.
Jag trodde faktiskt att folk och då framförallt från MK hade slutat använda margarin. När jag bodde hemma hade vi margarin men sedan över 20 år har jag bara haft smör hemma som fast fett. När jag steker så använder jag smör/rapsolja eller flytande.
Till smörgåsarna har vi börjat köpa bredbart smör men förut var det bregott.
Blir lite nyfiken. Vilket smör är det som man kan köpa som är bredbart? Jag trodde att Bregott är det närmaste man kan komma smör, som dessutom är bredbart??!!
I vårt hus är det bara smör och bregott som gäller. Vi har dissat allt margarin både i fast och flytande form!
Jag använder oftast smör (L) till bakning och raps- eller olivolja till matlagning, och efter att ha läst denna tråd så kommer jag nog aldrig att använda margarin igen...{sick}