Goda efterrätter??

Vilket är eran godaste efterrätt?? Jag gör sällan efterrätter och vill nu ha tips på vad jag kan göra. Det måste vara glutenfritt och inte choklad eller vaniljpannacotta. Det är så vanligt. Men gärna nån annan pannacotta, eller jättegärna nåt tips på egen glass, utan glassmaskin. Ge mig massa tips!!
Ännu en gång vill jag rekommendera denna helt underbara efterätt, superenkel att göra och ha färdig när gästerna kommer.

Afrodites sensuella kryddpersikor

Ljuvligt sensuella, dramatiska och förföriska är dessa persikor. Våga prova och förför. Lagen som blir över är god att ringla över glass.

Skrivet av pihal, 15 jul 2011

 


En annan dessert som jag också gillar jättemycket är denna parfait.

Messmör och whiskyparfait

Parfait med norrländsk touch.

Skrivet av pihal, 1 jun 2011

 
Nutellasemifreddo!!! Såååå god och uppskattad efterätt. Smakar som noggerglass fast godare. Perfekt efterätt som kan förberedas flera dagar i förväg. Verkligen en måste-testa-efterätt!
Receptet finns på min blogg, klicka på länken:
therese-gottochblandat.blogspot.se/2011/08/nutella-semifreddo.html


Ett annat altenativ är jordgubbssemifreddo. En glassliknande efterrätt som är jättegod att servera med en jordgubbssås och lite färska jordgubbar!
therese-gottochblandat.blogspot.se/2012/06/jordgubbssemifreddo.html


Sen har jag också ett recept på en bärsås som är helt gudomligt god och serveras till glass. Väldigt uppskattad efterätt som känns fräsch efter en lite tyngre middag. Serveras gärna i vackra glas!
therese-gottochblandat.blogspot.se/2011/11/godaste-barsasen-till-glass-ever
.html



Lycka till!
Fettfia här på Matklubben har förresten en jättegod cheesecake som är glutenfri. Den är fryst och blir lite som glass men helt underbar i smaken. Ska se om det funkar att länka:

www.matklubben.se/matklubben/skrotnissessyster/kokbok/?id=5994909&recipeid=
79001


Och en annan gång provade jag Paolo Robertos pannacotta med honung och kaffe: den var gudomlig
Här kommer en av våra favoriter. mumsis o/

Citronfromage, lätt men mycket god

Vår favoritfromage! Helt utan fett om man vill. Ett gammalt välbeprövat recept som serverades på kalas på vår mor och mormors tid. Mycket uppskattat. Man vill bara ha mer och mer!

Skrivet av Vetebullen, 28 jul 2009

 


Redigerat den 20 sep 2012 kl. 20:37
Superlätt och supergott...

1 burk mascarpone
1 ägggula
0,5 dl socker
2 tsk vaniljsocker
1 dl vispgrädde

Vispa ihop allt och ät tillsammans med färska bär.
Jag brukar minska mängden socker och öka mängnden vaniljsocker istället eller ha ner fråna från en vaniljstång.

Mängnden grädde ändrar jag också beroende på hur fast jag vill ha det. Går jättebra att göra den lite lösare och ha såm sås till ex pajer.
Skrivet av TTJ den 19 sep 2012

Nutellasemifreddo!!! Såååå god och uppskattad efterätt. Smakar som noggerglass fast godare. Perfekt efterätt som kan förberedas flera dagar i förväg. Verkligen en måste-testa-efterätt!
Receptet finns på min blogg, klicka på länken:
therese-gottochblandat.blogspot.se/2011/08/nutella-semifreddo.html


Ett annat altenativ är jordgubbssemifreddo. En glassliknande efterrätt som är jättegod att servera med en jordgubbssås och lite färska jordgubbar!
therese-gottochblandat.blogspot.se/2012/06/jordgubbssemifreddo.html


Sen har jag också ett recept på en bärsås som är helt gudomligt god och serveras till glass. Väldigt uppskattad efterätt som känns fräsch efter en lite tyngre middag. Serveras gärna i vackra glas!
therese-gottochblandat.blogspot.se/2011/11/godaste-barsasen-till-glass-ever
.html



Lycka till!



Den översta här lät ju jättegott, den tror jag att jag väljer. Men kan man göra den nån dag innan och sen testa och sen sätta in den i fryset igen för att ha dagen vi ska bjuda på den. Så jag vet att den lyckats. Eller blir den konstig då?
Skrivet av slarvan den 22 sep 2012

Skrivet av TTJ den 19 sep 2012

Nutellasemifreddo!!! Såååå god och uppskattad efterätt. Smakar som noggerglass fast godare. Perfekt efterätt som kan förberedas flera dagar i förväg. Verkligen en måste-testa-efterätt!
Receptet finns på min blogg, klicka på länken:
therese-gottochblandat.blogspot.se/2011/08/nutella-semifreddo.html


Ett annat altenativ är jordgubbssemifreddo. En glassliknande efterrätt som är jättegod att servera med en jordgubbssås och lite färska jordgubbar!
therese-gottochblandat.blogspot.se/2012/06/jordgubbssemifreddo.html


Sen har jag också ett recept på en bärsås som är helt gudomligt god och serveras till glass. Väldigt uppskattad efterätt som känns fräsch efter en lite tyngre middag. Serveras gärna i vackra glas!
therese-gottochblandat.blogspot.se/2011/11/godaste-barsasen-till-glass-ever
.html



Lycka till!



Den översta här lät ju jättegott, den tror jag att jag väljer. Men kan man göra den nån dag innan och sen testa och sen sätta in den i fryset igen för att ha dagen vi ska bjuda på den. Så jag vet att den lyckats. Eller blir den konstig då?



Nutellasemifreddon är verkligen supergod! Man kan frysa om den, men det är inget jag rekommenderar då den den blir lite isig. Om du gillar noggerglass kommer du att älska denna kan jag lova! Om du ändå vill testa den innan du serverar den föreslår jag att du gör hela receptet som man ska, men lägger lite maräng och smet i en liten skål och resten i en springform då kan du ta fram och smaka ur den lilla och samtidigt servera en hel fin tårta
Vill man kan man också servera lite bär till!
Skrivet av TTJ den 19 sep 2012

Nutellasemifreddo!!! Såååå god och uppskattad efterätt. Smakar som noggerglass fast godare. Perfekt efterätt som kan förberedas flera dagar i förväg. Verkligen en måste-testa-efterätt!
Receptet finns på min blogg, klicka på länken:
therese-gottochblandat.blogspot.se/2011/08/nutella-semifreddo.html


Ett annat altenativ är jordgubbssemifreddo. En glassliknande efterrätt som är jättegod att servera med en jordgubbssås och lite färska jordgubbar!
therese-gottochblandat.blogspot.se/2012/06/jordgubbssemifreddo.html


Sen har jag också ett recept på en bärsås som är helt gudomligt god och serveras till glass. Väldigt uppskattad efterätt som känns fräsch efter en lite tyngre middag. Serveras gärna i vackra glas!
therese-gottochblandat.blogspot.se/2011/11/godaste-barsasen-till-glass-ever
.html



Lycka till!


Till den här nutellasemifreddon, ska man servera nåt till den? Typ goa bär eller nåt?