Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Buffé

  • Stellia 15 juli 2013

    Hej! Jag skulle behöva hjälp med att komma på vad jag ska bjuda på när jag fyller år! Jag vill ha något lätt att göra, för jag är inte så duktig på att laga mat. Jag tänkte ha buffé, för det är lättast att alla tar själva. Där festen kommer att hållas, så finns begränsade tillagningsmöjligheter, så det behöver kunna förberedas.

    Jag skulle vilja bjuda på:
    fläskkött och/eller kycklingkött
    något med potatis till (helst inte potatissallad eftersom det är "kletigt")
    någon grönsallad till?
    andra grönsaker?
    andra tillbehör?
    bröd/pålägg?
    något mer jag glömt?

    Tar tacksamt emot all hjälp jag bara kan få! Tack på förhand!

    /Stellia

  • ingja17 15 juli 2013

    Kanske några pajer. Skaldjur eller köttfärs, finns många bra recept här i matklubben.
    Lycka till!
    Ingja17

  • bjoli198 16 juli 2013

    jag tänker att grytor borde vara bra för buffé, kanske en med kött och en med kyckling?

  • husmusen88 16 juli 2013

    Lagade precis mat för ett 50 årskalas, jag gjorde marinerad fläskfile, marinerad kycklingfile, en pastasallad och ostpaj. Till det serverades en italiensk potatissallad, två sorters såser, bröd och en gubbröra. :)

  • pihal 16 juli 2013

    Jag skulle bjuda på helgrillad eller helstekt fläskfilé, eller kycklingspett av något slag kan göras färdigt dagen före och bara värmas innan servering eller serveras kalla. En färdigköpt potatisgratäng, t ex märket peka bara att värma. En rissallad som kan göras dagen före är också gott till. En vanlig enkel grönsallad med dressing bredvid, samt pain riche och smör.

    Italiensk rissallad med kapris

    Hoppas du fick några ideer

  • Kakan1986 17 juli 2013

    I min kokbok har jag sparat två favoritrecept under favoriter buffé, marinerad kyckling och dubbelmarinerad fläskfilé, båda gör man dagarna innan och kan serveras varma eller kalla. Jag brukar servera kallt för enkelhetens skull. Brukar ha en grönsallad, någon kall sås, bröd och kall ugnsstekt potatis, nu i sommar passar ju också kall dillkokt färskpotatis bra!
    Brukar göra fetaoströra till, turkisk yoghurt, smulad fetaost, pressade vitlöksklyftor och peppar.

    Glöm inte dricka för alla, och gör det enkelt för dig så du inte måste springa och passa hela tiden. Jag brukar använda papper/plast glas och tallrikar för att slippa disken, kan vara en bra idé att ha riktiga bestick då det kan vara irriterande att skära i kött med plastbestick.
    Glöm inte att ha salt och peppar tillgängligt samt smör till brödet för den som vill!

    Hoppas det blir en lyckad fest och grattis :)

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.