Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lägga in egen sill

  • Countrygirl 19 november 2010

    Jag ska till ett julbord ha fyra olika sorters sillinläggningar. Jag tänker ha fransk löksill, Chilisill och Skärgårdssill. Jag skulle vilja ha hjälp med en fjärde sill. Det är många ungdomar vid det här julbordet så gärna en smak som tilltalar dem. Sedan skulle jag vilja ha bra recept på de övriga.

    Tack för hjälpen på förhand!

    {cowboy}

  • Disen 19 november 2010

    Har gjort dessa sillar och de gick hem både hos barnen och ungdomarna. (Y)



    Inlagd citronsill.

  • Gnurf 19 november 2010

    Någon krämig variant på sill skulle jag föreslå...alltså med bas av gräddfil, matlagningsyoghurt lr cremefraiche.

    Vad gillar ungdomar!??

    Red Bull såklart.

    Red Bull Sill får det bli!!! {party}

  • sikaal 19 november 2010

    Jag har ett recept på Fransk som du kan prova.

    Fransk löksill på matjes

    Vill du ha någon krämig, t.ex. senapssill eller Vitlöksströmming, kanske

    Vitlöksströmming
    Gillar ni inte vitlök, har jag liknande men med gräslök i stället.
    Har du chans att få tag på saltmakrill, är det super. Lägges in som löksill!

    Lycka till
    Lena

  • shivadockan 19 november 2010

  • shivadockan 19 november 2010

    Hej! Köp en burk inläggningssill och följ receptet på burken! Det blir löksill,mycket gott! Lycka till! Shivadockan

  • Cassiopeya 19 november 2010

    Apelsinsill? Min favvo är senapssill, gillar egentligen bara den :) Fast har bara ätit köpt. :S

  • bigganv 19 november 2010

    Vitlökssill brukar gå hem....

  • mattant41 19 november 2010

    Currysill är poppis här
    Gör sås av creme fraiche, liten klick majonäs, finhackad purjolök, fintärnat äpple, curry, ev lite salt och peppar och slå över sillen och blanda lite varsamt.

  • irrevirr 19 november 2010

    Har fått et recept av min svärmor som de flesta tycker är god.

    4 matjesill fileer sköljes och skärs i bitar

    Lag:
    1 1/2 dl olja
    3/4 dl rödvinsvinäger
    1 1/2 dl socker
    3 msk tomatpure
    4 lagerblad
    1 rödlök

    Rör ihop lagen kallt och lägg i matjesillen.

  • Countrygirl 20 november 2010

    Skrivet av Gnurf den 19 nov 2010

    Någon krämig variant på sill skulle jag föreslå...alltså med bas av gräddfil, matlagningsyoghurt lr cremefraiche.

    Vad gillar ungdomar!??

    Red Bull såklart.

    Red Bull Sill får det bli!!! {party}


    :D Tror jag skippar Red Bull just den här gången.

  • Eery 20 november 2010

    Måste bara tipsa om Möckelsillen jag har recept på i min kokbok. Den ska bara stå över natten och blir fasansfullt god(L)

  • Gnurf 20 november 2010

    Det är bakåtsträvare som dig Lantisbruttan som stoppar den kulinariska utvecklingen...>:D

    Skrivet av Countrygirl den 20 nov 2010

    Skrivet av Gnurf den 19 nov 2010

    Någon krämig variant på sill skulle jag föreslå...alltså med bas av gräddfil, matlagningsyoghurt lr cremefraiche.

    Vad gillar ungdomar!??

    Red Bull såklart.

    Red Bull Sill får det bli!!! {party}


    :D Tror jag skippar Red Bull just den här gången.

  • Marre73 20 november 2010

    Här hemma gör jag bara vanlig inlagd sill, helt perfekt, ungarna älskar den också.
    Tråkigt kanske men gott, alla gillar inte krämig sill

  • Countrygirl 20 november 2010

    Skrivet av Gnurf den 20 nov 2010

    Det är bakåtsträvare som dig Lantisbruttan som stoppar den kulinariska utvecklingen...>:D

    Skrivet av Countrygirl den 20 nov 2010

    Skrivet av Gnurf den 19 nov 2010

    Någon krämig variant på sill skulle jag föreslå...alltså med bas av gräddfil, matlagningsyoghurt lr cremefraiche.

    Vad gillar ungdomar!??

    Red Bull såklart.

    Red Bull Sill får det bli!!! {party}


    :D Tror jag skippar Red Bull just den här gången.


    Det känns skönt och tryggt att veta att man är lite konservativ. ;D

    Men vad tror ni alla om curry och honong i en krämig sås? Har ju redan löksill, Chilisill och skärgårdssill.

  • Gnurf 21 november 2010

    Curry och honung kan nog bli en bra kombo...men go easy on the honey Honey...så det inte blir alltför sötkvalmigt...{eyeroll}

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.