jag sökte på marulk här i vår receptbank och det blev ett magert svar vill jag lova. Kanske nån som innehar ett recept men inte skrivit in det här? Kom gärna med förslag. Hade tänkt grilla den på nåt sätt, helst....
jas652 maj 2008
2 portioner) 400 g marulkskotletter cirka 7 tomater i olika färger, skurna i skivor 5 kronärtskockshjärtan, skurna i fjärdedelar 1 näve färska basilikablad 1 vitlöksklyfta, tunt skivad 2 msk olivolja 1 msk balsamvinäger citron (att droppa över fisken) 1. Hetta upp en grillpanna och salta och peppra marulken. Lägg marulken i pannan och låt den få fina ränder. 2. Tillaga sedan i ugnen i cirka 10 minuter 125 grader (marulken ska inte vara helt genomstekt). 3. Under tiden hettar du upp olivoljan i en liten kastrull eller wok och lägger i vitlöken. När det börjar fräsa om vitlöken tillsätter du balsamvinäger och kronärtskockshjärtan. Låt det bli genomvarmt och tillsätt sedan tomaterna och rör om. 4. Blanda slutligen i basilika-bladen och lägg upp tomatsalladen på en tallrik. 5. Placera marulken på salladsbädden och droppa över lite citronsaft. Servera och njut av denna fräscha och enkla rätt! Recept ur: "Den perfekta maten", Fitnessförlaget.
Jag fann detta recept på google kanske det kan vara något?
Mvh
Höfta mera
Anders
The_mama97mia2 maj 2008
Marulk, låter som ett skällsord... O du. .din jämra Marulk!
Allvarligt... det är så jämra dyrt, så jag har aldrig köpt marulk, men har läst recept o förstått att det ska vara ypperligt att grilla, gärna blandade grillspett med fisk då.
Lycka till lyxlirare!
farmoringer2 maj 2008
Skrivet av mama97mia den 2 maj 2008
Marulk, låter som ett skällsord... O du. .din jämra Marulk!
Allvarligt... det är så jämra dyrt, så jag har aldrig köpt marulk, men har läst recept o förstått att det ska vara ypperligt att grilla, gärna blandade grillspett med fisk då.
Lycka till lyxlirare!
Ibland bara man måste få lyxa till det.. Det är dyrt....
farmoringer2 maj 2008
Skrivet av jas65 den 2 maj 2008
2 portioner) 400 g marulkskotletter cirka 7 tomater i olika färger, skurna i skivor 5 kronärtskockshjärtan, skurna i fjärdedelar 1 näve färska basilikablad 1 vitlöksklyfta, tunt skivad 2 msk olivolja 1 msk balsamvinäger citron (att droppa över fisken) 1. Hetta upp en grillpanna och salta och peppra marulken. Lägg marulken i pannan och låt den få fina ränder. 2. Tillaga sedan i ugnen i cirka 10 minuter 125 grader (marulken ska inte vara helt genomstekt). 3. Under tiden hettar du upp olivoljan i en liten kastrull eller wok och lägger i vitlöken. När det börjar fräsa om vitlöken tillsätter du balsamvinäger och kronärtskockshjärtan. Låt det bli genomvarmt och tillsätt sedan tomaterna och rör om. 4. Blanda slutligen i basilika-bladen och lägg upp tomatsalladen på en tallrik. 5. Placera marulken på salladsbädden och droppa över lite citronsaft. Servera och njut av denna fräscha och enkla rätt! Recept ur: "Den perfekta maten", Fitnessförlaget.
Jag fann detta recept på google kanske det kan vara något?
Mvh
Höfta mera
Anders
Ja, lät ju inte så dumt, förutom kronärtskockshjärtan som jag inte är riktigt förtjust i...Men det kan man ju hoppas över och ta nåt annat..
farmoringer2 maj 2008
Hittade det här själv om det är nån som är intresserad och det lät ju inte heller så dumt. Snart bara ett vinförslag kvar till fisken..
Marinad:
Schalottenlök
2,0
styck
Vitlök
2,0
klyftor
Persilja (finhackad)
1,0
msk
Timjan (färsk, hackad)
1,0
msk
Limejuice
1,5
msk
Olivolja
1,0
dl
Vitt vin (torrt)
1,0
dl
Sås:
Crème fraiche (naturell)
3,0
dl
Persilja (finhackad)
1,0
msk
Timjan (färsk, hackad)
1,0
msk
Gräslök (hackad)
2,0
msk
Senap (Dijon)
1,0
msk
Limejuice
1,5
cl
Honung
1,0
msk
Salt & svartpeppar
farmoringer2 maj 2008
Det var en konstig kopierieng jag fick på det...:p
Hej farmoringer! Blev lite nyfiken på marulk, har aldrig ätit det tror jag. Fann ett recept på
Tasteline med grillad marulk. Receptet heter : Grillade marulksspett med en bourgogne-
slungad rotfruktssallad. Du kan ju kolla in receptet om du har lust. Salladen verkar vara mycket
god iallafall!
farmoringer3 maj 2008
Jag tycker om marulk. Är en dyr fisk men det är ju oxfilé också. Jag hittar det inte så ofta eftersom jag bor i et litet samhälle här uppe i norrbotten. Men varje år när jag åker söderöver, till Borås, då köper vi alltid marulk och äter.
Klockargarden: Jag ska kolla in på tasteline och se vad du menar..
farmoringer3 maj 2008
På tasteline hittade jag även detta receptet.. Låter också gott ut..
Typ av dokument: Recept
Av: Christer Löfstedt
Receptet kommer från: Grapevine
Vill du också skapa egna matsidor? Gör det.
Till 4 personer:
4 Marulkfileer (ca 480g)
6-8 Msk Jordnötolja
1/2 dl Majsmjöl
5 pressade eller finhackade viltlöksklyftor
2 röda chilifrukter, urkärnade och finhackade
2 hackade salladslökar
2 tsk ljust Farinsocker
2 Lime (Cest & saft)
3msk Vatten
Vänd fisken i mjölet.
Hetta upp oljan i en stek/wokpanna och stek fisken så att den får en vacker färg och är genomstekt, ta upp fileerna och håll dom varma.
Woka vitlök & chili mjuka i ett par minuter, tillsätt farinsocker, limesaft & cest samt vatten, sjud försiktigt i ett par minuter tillsätt därefter salladslöken.
Skeda såsen över fiskfileerna och servera med exempelvis en potatispure eller ris.
Heisjo3 maj 2008
[recept]/17183{recept]
Jättegott!!:p
Heisjo3 maj 2008
Äsch, har glömt hur man gjorde nu igen, men bland mina recept finns havskatt med vitlök som är jättegott!!!
jag sökte på marulk här i vår receptbank och det blev ett magert svar vill jag lova. Kanske nån som innehar ett recept men inte skrivit in det här? Kom gärna med förslag. Hade tänkt grilla den på nåt sätt, helst....
2 portioner) 400 g marulkskotletter cirka 7 tomater i olika färger, skurna i skivor 5 kronärtskockshjärtan, skurna i fjärdedelar 1 näve färska basilikablad 1 vitlöksklyfta, tunt skivad 2 msk olivolja 1 msk balsamvinäger citron (att droppa över fisken) 1. Hetta upp en grillpanna och salta och peppra marulken. Lägg marulken i pannan och låt den få fina ränder. 2. Tillaga sedan i ugnen i cirka 10 minuter 125 grader (marulken ska inte vara helt genomstekt). 3. Under tiden hettar du upp olivoljan i en liten kastrull eller wok och lägger i vitlöken. När det börjar fräsa om vitlöken tillsätter du balsamvinäger och kronärtskockshjärtan. Låt det bli genomvarmt och tillsätt sedan tomaterna och rör om. 4. Blanda slutligen i basilika-bladen och lägg upp tomatsalladen på en tallrik. 5. Placera marulken på salladsbädden och droppa över lite citronsaft. Servera och njut av denna fräscha och enkla rätt! Recept ur: "Den perfekta maten", Fitnessförlaget.
Jag fann detta recept på google kanske det kan vara något?
Mvh
Höfta mera
Anders
Marulk, låter som ett skällsord... O du. .din jämra Marulk!
Allvarligt... det är så jämra dyrt, så jag har aldrig köpt marulk, men har läst recept o förstått att det ska vara ypperligt att grilla, gärna blandade grillspett med fisk då.
Lycka till lyxlirare!
Marulk, låter som ett skällsord... O du. .din jämra Marulk!
Allvarligt... det är så jämra dyrt, så jag har aldrig köpt marulk, men har läst recept o förstått att det ska vara ypperligt att grilla, gärna blandade grillspett med fisk då.
Lycka till lyxlirare!
Ibland bara man måste få lyxa till det.. Det är dyrt....
2 portioner) 400 g marulkskotletter cirka 7 tomater i olika färger, skurna i skivor 5 kronärtskockshjärtan, skurna i fjärdedelar 1 näve färska basilikablad 1 vitlöksklyfta, tunt skivad 2 msk olivolja 1 msk balsamvinäger citron (att droppa över fisken) 1. Hetta upp en grillpanna och salta och peppra marulken. Lägg marulken i pannan och låt den få fina ränder. 2. Tillaga sedan i ugnen i cirka 10 minuter 125 grader (marulken ska inte vara helt genomstekt). 3. Under tiden hettar du upp olivoljan i en liten kastrull eller wok och lägger i vitlöken. När det börjar fräsa om vitlöken tillsätter du balsamvinäger och kronärtskockshjärtan. Låt det bli genomvarmt och tillsätt sedan tomaterna och rör om. 4. Blanda slutligen i basilika-bladen och lägg upp tomatsalladen på en tallrik. 5. Placera marulken på salladsbädden och droppa över lite citronsaft. Servera och njut av denna fräscha och enkla rätt! Recept ur: "Den perfekta maten", Fitnessförlaget.
Jag fann detta recept på google kanske det kan vara något?
Mvh
Höfta mera
Anders
Ja, lät ju inte så dumt, förutom kronärtskockshjärtan som jag inte är riktigt förtjust i...Men det kan man ju hoppas över och ta nåt annat..
Hittade det här själv om det är nån som är intresserad och det lät ju inte heller så dumt. Snart bara ett vinförslag kvar till fisken..
Marinad:
Schalottenlök
2,0
styck
Vitlök
2,0
klyftor
Persilja (finhackad)
1,0
msk
Timjan (färsk, hackad)
1,0
msk
Limejuice
1,5
msk
Olivolja
1,0
dl
Vitt vin (torrt)
1,0
dl
Sås:
Crème fraiche (naturell)
3,0
dl
Persilja (finhackad)
1,0
msk
Timjan (färsk, hackad)
1,0
msk
Gräslök (hackad)
2,0
msk
Senap (Dijon)
1,0
msk
Limejuice
1,5
cl
Honung
1,0
msk
Salt & svartpeppar
Det var en konstig kopierieng jag fick på det...:p
Halstrad marulk med pilgrimsmusslor
Här var det receptet jag hittade..
http://www.menyse.com/action/recipe?recipeid=10011
Farmoringer jag lade in receptet på matklubben.
Hej farmoringer! Blev lite nyfiken på marulk, har aldrig ätit det tror jag. Fann ett recept på
Tasteline med grillad marulk. Receptet heter : Grillade marulksspett med en bourgogne-
slungad rotfruktssallad. Du kan ju kolla in receptet om du har lust. Salladen verkar vara mycket
god iallafall!
Jag tycker om marulk. Är en dyr fisk men det är ju oxfilé också. Jag hittar det inte så ofta eftersom jag bor i et litet samhälle här uppe i norrbotten. Men varje år när jag åker söderöver, till Borås, då köper vi alltid marulk och äter.
Klockargarden: Jag ska kolla in på tasteline och se vad du menar..
På tasteline hittade jag även detta receptet.. Låter också gott ut..
Typ av dokument: Recept
Av: Christer Löfstedt
Receptet kommer från: Grapevine
Vill du också skapa egna matsidor? Gör det.
Till 4 personer:
4 Marulkfileer (ca 480g)
6-8 Msk Jordnötolja
1/2 dl Majsmjöl
5 pressade eller finhackade viltlöksklyftor
2 röda chilifrukter, urkärnade och finhackade
2 hackade salladslökar
2 tsk ljust Farinsocker
2 Lime (Cest & saft)
3msk Vatten
Vänd fisken i mjölet.
Hetta upp oljan i en stek/wokpanna och stek fisken så att den får en vacker färg och är genomstekt, ta upp fileerna och håll dom varma.
Woka vitlök & chili mjuka i ett par minuter, tillsätt farinsocker, limesaft & cest samt vatten, sjud försiktigt i ett par minuter tillsätt därefter salladslöken.
Skeda såsen över fiskfileerna och servera med exempelvis en potatispure eller ris.
[recept]/17183{recept]
Jättegott!!:p
Äsch, har glömt hur man gjorde nu igen, men bland mina recept finns havskatt med vitlök som är jättegott!!!
Havskatt med vitlök
så här då menar du...