Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Huvudrätt som kan förberedas

  • Tajgern 19 december 2008

    Hej på er!

    Skall ha nyårspartajet hemma men vill inte stå vid spisen när gästerna kommer och lukta stekos. Helst vill jag att huvudrätten skall kunna förberedas så långt att den bara är att sätta i ugnen när det är en halvtimme kvar tills vi skall äta. Det finns så många goda recept här - hur blir det om man tar något kött som skall brynas först och sedan in i ugnen. Kan jag bryna det flera timmar innan och sedan skjutsa in det i ugnen när det kallnat eller mister den i konsistens då?
    Är det olika beroende på om jag väljer fläsk, ox eller kycklingfilé?

    Tack på förhand!

  • Gnurf 19 december 2008

    Gör ngn av följande 3 varianter:

    Smördegsinbakad oxfilé.
    Förstek tournedoer av oxfilé, lägg på ett täcke av lök-champinjonhack, kanske en skiva paté om du vill lyxa ordentligt, slå in i smördeg.

    Fyllda kycklingfiléer.
    Snitta och fyll med vitlöksost, parmaskinka/salami, örtkryddor, linda baconskivor runt, förstek och lägg i ugnsfast form.

    Fläskfilégratäng.
    Förstek skivor av fläskfilé, placera i ugnsform. Bryn svamp, olika löksorter, paprika. Koka ur pannan med rödvin, grädde och smaksätt med gorgonzola och strimlade soltorkade tomater. Gratinera i ugn.

    Samtliga varianter kan varieras i det oändliga och förberedas ända fram till ugnsmomentet. Sisådär 20 min i 200 graders ugn.

    :D

    Samtliga varianter

  • Disen 19 december 2008

    Detta recept från marie79 är supergott.:p Detta sköter sig själv. Förbered och sätt in det i ugnen 1 1/2 timme innan ni ska käka. Köttet blir så mört och gott.

    Du kan säkert göra det med kyckling också om du vill. :p(Y)
    Super goda fläskkotletter / karré / fläskfilé

  • kristin1979 19 december 2008

    Jag kan verkligen rekommendera mitt recept på oxfilé . Jag gjorde precis som du, förstekte och fyllde och snörade ihop. När jag serverat förrätten slängde jag bara in oxfilén i ugnen medan. Den blev mycket mycket god. Dessutom är det enkelt att förbereda en god rotfruktsgratäng till som bara kan eftervärmas medan du skär upp oxfilén.

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.