recept för tryckkokare

Dela
Vi har en tryckkokare som vi använder jättemycket. Måste säga att den är suverän. Du tillagar grytor, kokar kallops, ärtsoppa, bönor, och annat som tar lååång tid i en vanlig gryta.

Du kan räkna med ca halva tiden för allt du tillagar. Följ ett vanligt recept vad angår ingredienser, men följ tryckkokarens bruksanvisning noga, för den skall användas m omsorg. Fråga gärna mer om tryckkokaren, om du tex inte har någon bruksanvisning. Lycka till.
Om du en gång lagat mat i en tryckkokare och känt skillnaden i smak och sett hur väl råvarorna bevaras, blir det svårt att koka mat i en vanlig kastrull !

Med en tryckkokare bevara du i stort sett all näring och smak och därför är det en självklara val i köket. Dagens råvaror håller redan en lägre kvalitet än förr i tiden så det gäller verkligen att spara på de näringsämnen som finns i maten. Idag blir det tyvärr allt vanligare att vara överviktig och samtidigt undernärd!

Det går att laga mycket i en tryckkokare och det tar exempelvis bara 7-8 minuter att koka potatis. Råris som normalt tar 45 minuter att koka lagar du på endast 20 minuter i en tryckkokare. Du sparar tid, får nyttigare mat och maten smakar desutom mera. Kan det bli bättre?

Den ska pysa, helst inte konstant utan mer som ett ånglok
Minska plattan till 4 (om 6 är max) när trycket kommit upp.
Sjömansbiff, Köttsoppa, Kalops, Dillkött och Chiliconcarne är några exempel.
Ta en tredjedel av koktiden för öppen gryta.
Prova dig fram.
Så alltså en rätt som ska koka 60 minuter enligt kokboken, kokar du 20 minuter i tryckkokaren.

Många är utan anledning fortfarande rädd för tryck kokare

Ps. Nästan vilket recept som helst kan du använda en tryckkokare till, den ända skillnaden är - du använder 1/3 del mindre väska och tid!
En ny tryckkokare på 4,5 l kostar ungefär 1400. Ibland kan man hitta dom för extrapris runt 1000kr.
Skrivet av zoskey den 6 feb 2008

Om du en gång lagat mat i en tryckkokare och känt skillnaden i smak och sett hur väl råvarorna bevaras, blir det svårt att koka mat i en vanlig kastrull !

Med en tryckkokare bevara du i stort sett all näring och smak och därför är det en självklara val i köket. Dagens råvaror håller redan en lägre kvalitet än förr i tiden så det gäller verkligen att spara på de näringsämnen som finns i maten. Idag blir det tyvärr allt vanligare att vara överviktig och samtidigt undernärd!

Det går att laga mycket i en tryckkokare och det tar exempelvis bara 7-8 minuter att koka potatis. Råris som normalt tar 45 minuter att koka lagar du på endast 20 minuter i en tryckkokare. Du sparar tid, får nyttigare mat och maten smakar desutom mera. Kan det bli bättre?

Den ska pysa, helst inte konstant utan mer som ett ånglok
Minska plattan till 4 (om 6 är max) när trycket kommit upp.
Sjömansbiff, Köttsoppa, Kalops, Dillkött och Chiliconcarne är några exempel.
Ta en tredjedel av koktiden för öppen gryta.
Prova dig fram.
Så alltså en rätt som ska koka 60 minuter enligt kokboken, kokar du 20 minuter i tryckkokaren.

Många är utan anledning fortfarande rädd för tryck kokare

Ps. Nästan vilket recept som helst kan du använda en tryckkokare till, den ända skillnaden är - du använder 1/3 del mindre väska och tid!
Skrivet av verablad den 5 feb 2008


Är det någon som kan tipsa om hur och vad man tillagar i en tryckkokare? Jag kan inte hitta några receptböcker för tryckkokning.
Vilken storlek på tryckkokare rekommenderar ni som är vana att man bör köpa i första hand?
Skrivet av verablad den 5 feb 2008


Är det någon som kan tipsa om hur och vad man tillagar i en tryckkokare? Jag kan inte hitta några receptböcker för tryckkokning.