Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Hjälp sockerfritt?

  • celice 16 oktober 2010

    Nu behöver jag hjälp, några goda vänner kommer till oss nästa helg och jag vill kunna bjuda på fika. Men nu är det så att det måste vara sockerfritt då en är diabetiker. Finns det någon som kan föreslå något. Tack på förhand

  • solvik207 16 oktober 2010

    Jag har ett antal sockerfria bakrecept.

    Gyllene saffranskrans - sockerfritt
    Sockerfria brownies
    Vaniljhorn - sockerfritt
    Mjuka kanelrutor, sockerfritt (jättegoda tycker jag själv)

  • mattjejen 16 oktober 2010

    Om du gör petit-chouer å fyller med grädde å bär så blir det som bakelser. Det e jättegott!

    Petit-chou

  • knyppeltanten 16 oktober 2010

    De diabetiker jag känner som använder insulin äter hellre vanligt kaffebröd än osötat. Däremot en som använder tabletter vill ha osötat.
    Jag brukar för det mesta köpa osötat på "vårt" konditori då det bara behövs några stycken kakor, de brukar ha Parisare, någon småkaka och så en bakelse. Jag brukar beställa någon dag i förväg.
    Annars kan man ta ut kakor i färdig smördeg och sen lägga bär på dem och ha grädde till. Eller också köper jag lättglass och har bär till.

  • Mistys 17 oktober 2010

    Fruktsocker påverkar inte blodsockret. Enligt nätet kan det tom sänka blodsockret. Däremot diskuteras om det är fettbildande men det är ju ett annat problem.
    De diabetiker jag känner ( ganska många både med typ 1 och typ 2 ) äter både vanligt kaffebröd ( någon gång gör ingen skillnad säger dom) men kaffebröd med fruktsocker äter dom hellre!

    När jag bakar tar jag mitt vanliga recept men byter sockret mot fruktsocker. Funkar jättebra! Då kan alla få samma kakor :)

  • Varg218 17 oktober 2010

    Om du känner dig rik kan du köpa SUKRIN/SÖTIN http://www.lowcarbshop.se/sukrin-socker-ers%C3%83%C2%A4ttning-s%C3%83%C2%B6tningsmedel-p-140.html Har bakat med detta många gånger och det blir alltid lika lyckat som med socker. Det blir inte riktigt lika söt smak som av socker, så man kan, om man vill, byta ut en del av mängden socker mot sukrin, kanske 60% sukrin 40% socker. Då har man i alla fall minskat Rejält på blodsockerhöjare och kalorier!

  • boz1965 17 oktober 2010

    Jag har diabetes typ 2 och jag brukar ofta ersätta sockret med sötningsmedel typ Canderel och det funkar till det mesta. Dock inte om det är nåt som ska koka, då tappar det sin sötma och blir bittert istället. Vissa sötningsmedel är värmekänsliga nämligen.

  • Varg218 17 oktober 2010

    boz1965 - mm, då är Hermesetas bättre, va?

  • boz1965 17 oktober 2010

    Jag är personligen inte så förtjust i Hermesetas eftersom jag tycker att det har en bitter eftersmak. Canderel är det jag tycker smakar bäst, men det är som sagt inte så värmetåligt.

  • Arkenstone 17 oktober 2010

    Fruktsocker påverkar blodsockret även om det inte påverkar lika drastiskt som vanligt socker. Så om personen i fråga behöver ha helt sockerfritt så hjälper det inte att byta ut till fruktsocker. Bättre då med sötningsmedel. Min son som har typ 1 och tar insulininjektioner kan mycket väl äta vanligt kaffebröd. Bara inte hur mycket som helst.

    Vi köpte osötade semlor åt honom en gång. De påverkade inte blodsockret ett dugg. För de åkte i soporna. :p

    Håller för övrigt helt med Boz angående Hermesetas och Canderel.

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.