Detta receptet fick jag av en arbetskamrat på den tiden när jag bodde i Göteborg.
En riktig utmaning att baka!!! Vågar ni???
Instruktioner
- Koka upp vatten och matfett i en tjockbottnad kastrull. Tillsätt mjölet under vispning. Använd en stadig visp.
- Rör tills massan slägger bottnen, inte längre.
Smeten får inte koka för då kan fettet krypa fram.
Petit-chouerna höjer sig då inte under gräddningen!!!
- Låt smeten svalna något. Tillsätt sedan ett ägg i taget och vispa eller rör kraftigt 5-10 minuter mellan varje ägg.
- Är smeten för hård kan man sätta till lite vatten.
Klicka eller spritsa ut smeten på smord plåt eller klädd med bakplåtspapper. Placera plåten med petit-chouerna mitt i ugnen. Grädda i 200-225 graders ugnsvärme 20-25 min.
- Öppna INTE ugnsluckan under gräddningen.
Petit-choukransar eller längder bör gräddas på första falsen nerifrån i 175-200 grader ca 30 min.
PASS PÅ - de tål inte drag under gräddningen.
- Då går luften genast ur dem och de liknar istället små pannkakor. Antal det blir kommer jag inte ihåg.
Lycka till!!!
Publicerat den
18 april 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Klart vi vågade. Första gången var vi för snabba och tog ut dem efte 20minuter, och de sjönk ihop efter en liten stund. Men andra gången så blev de perfekta. Vi blandade ner vetemjölet för hand, sen körde vi lågt varvtal med elvispen och blandade ner äggen, ett och ett. Därefter fortsatte vi blanda med elvispen Detta är att rekomendera.
Tack för den ytterligare förklaringen. Jätteroligt att de blev lyckade till slut.