Nu behöver jag hjälp, några goda vänner kommer till oss nästa helg och jag vill kunna bjuda på fika. Men nu är det så att det måste vara sockerfritt då en är diabetiker. Finns det någon som kan föreslå något. Tack på förhand
De diabetiker jag känner som använder insulin äter hellre vanligt kaffebröd än osötat. Däremot en som använder tabletter vill ha osötat.
Jag brukar för det mesta köpa osötat på "vårt" konditori då det bara behövs några stycken kakor, de brukar ha Parisare, någon småkaka och så en bakelse. Jag brukar beställa någon dag i förväg.
Annars kan man ta ut kakor i färdig smördeg och sen lägga bär på dem och ha grädde till. Eller också köper jag lättglass och har bär till.
Mistys17 oktober 2010
Fruktsocker påverkar inte blodsockret. Enligt nätet kan det tom sänka blodsockret. Däremot diskuteras om det är fettbildande men det är ju ett annat problem.
De diabetiker jag känner ( ganska många både med typ 1 och typ 2 ) äter både vanligt kaffebröd ( någon gång gör ingen skillnad säger dom) men kaffebröd med fruktsocker äter dom hellre!
När jag bakar tar jag mitt vanliga recept men byter sockret mot fruktsocker. Funkar jättebra! Då kan alla få samma kakor :)
Varg21817 oktober 2010
Om du känner dig rik kan du köpa SUKRIN/SÖTIN http://www.lowcarbshop.se/sukrin-socker-ers%C3%83%C2%A4ttning-s%C3%83%C2%B6tningsmedel-p-140.html Har bakat med detta många gånger och det blir alltid lika lyckat som med socker. Det blir inte riktigt lika söt smak som av socker, så man kan, om man vill, byta ut en del av mängden socker mot sukrin, kanske 60% sukrin 40% socker. Då har man i alla fall minskat Rejält på blodsockerhöjare och kalorier!
boz196517 oktober 2010
Jag har diabetes typ 2 och jag brukar ofta ersätta sockret med sötningsmedel typ Canderel och det funkar till det mesta. Dock inte om det är nåt som ska koka, då tappar det sin sötma och blir bittert istället. Vissa sötningsmedel är värmekänsliga nämligen.
Varg21817 oktober 2010
boz1965 - mm, då är Hermesetas bättre, va?
boz196517 oktober 2010
Jag är personligen inte så förtjust i Hermesetas eftersom jag tycker att det har en bitter eftersmak. Canderel är det jag tycker smakar bäst, men det är som sagt inte så värmetåligt.
Arkenstone17 oktober 2010
Fruktsocker påverkar blodsockret även om det inte påverkar lika drastiskt som vanligt socker. Så om personen i fråga behöver ha helt sockerfritt så hjälper det inte att byta ut till fruktsocker. Bättre då med sötningsmedel. Min son som har typ 1 och tar insulininjektioner kan mycket väl äta vanligt kaffebröd. Bara inte hur mycket som helst.
Vi köpte osötade semlor åt honom en gång. De påverkade inte blodsockret ett dugg. För de åkte i soporna. :p
Håller för övrigt helt med Boz angående Hermesetas och Canderel.
Nu behöver jag hjälp, några goda vänner kommer till oss nästa helg och jag vill kunna bjuda på fika. Men nu är det så att det måste vara sockerfritt då en är diabetiker. Finns det någon som kan föreslå något. Tack på förhand
Jag har ett antal sockerfria bakrecept.
Gyllene saffranskrans - sockerfritt
Sockerfria brownies
Vaniljhorn - sockerfritt
Mjuka kanelrutor, sockerfritt (jättegoda tycker jag själv)
Om du gör petit-chouer å fyller med grädde å bär så blir det som bakelser. Det e jättegott!
Petit-chou
De diabetiker jag känner som använder insulin äter hellre vanligt kaffebröd än osötat. Däremot en som använder tabletter vill ha osötat.
Jag brukar för det mesta köpa osötat på "vårt" konditori då det bara behövs några stycken kakor, de brukar ha Parisare, någon småkaka och så en bakelse. Jag brukar beställa någon dag i förväg.
Annars kan man ta ut kakor i färdig smördeg och sen lägga bär på dem och ha grädde till. Eller också köper jag lättglass och har bär till.
Fruktsocker påverkar inte blodsockret. Enligt nätet kan det tom sänka blodsockret. Däremot diskuteras om det är fettbildande men det är ju ett annat problem.
De diabetiker jag känner ( ganska många både med typ 1 och typ 2 ) äter både vanligt kaffebröd ( någon gång gör ingen skillnad säger dom) men kaffebröd med fruktsocker äter dom hellre!
När jag bakar tar jag mitt vanliga recept men byter sockret mot fruktsocker. Funkar jättebra! Då kan alla få samma kakor :)
Om du känner dig rik kan du köpa SUKRIN/SÖTIN http://www.lowcarbshop.se/sukrin-socker-ers%C3%83%C2%A4ttning-s%C3%83%C2%B6tningsmedel-p-140.html Har bakat med detta många gånger och det blir alltid lika lyckat som med socker. Det blir inte riktigt lika söt smak som av socker, så man kan, om man vill, byta ut en del av mängden socker mot sukrin, kanske 60% sukrin 40% socker. Då har man i alla fall minskat Rejält på blodsockerhöjare och kalorier!
Jag har diabetes typ 2 och jag brukar ofta ersätta sockret med sötningsmedel typ Canderel och det funkar till det mesta. Dock inte om det är nåt som ska koka, då tappar det sin sötma och blir bittert istället. Vissa sötningsmedel är värmekänsliga nämligen.
boz1965 - mm, då är Hermesetas bättre, va?
Jag är personligen inte så förtjust i Hermesetas eftersom jag tycker att det har en bitter eftersmak. Canderel är det jag tycker smakar bäst, men det är som sagt inte så värmetåligt.
Fruktsocker påverkar blodsockret även om det inte påverkar lika drastiskt som vanligt socker. Så om personen i fråga behöver ha helt sockerfritt så hjälper det inte att byta ut till fruktsocker. Bättre då med sötningsmedel. Min son som har typ 1 och tar insulininjektioner kan mycket väl äta vanligt kaffebröd. Bara inte hur mycket som helst.
Vi köpte osötade semlor åt honom en gång. De påverkade inte blodsockret ett dugg. För de åkte i soporna. :p
Håller för övrigt helt med Boz angående Hermesetas och Canderel.