Nu när det är sommartider har jordgubbarna en given plats på mitt matbord. Jag är dock lite trött på de klassiska sätten att äta jordgubbar på, med socker, mjölk osv. Har ni några recept ni vill dela med er av på jordgubbar förbereda på ett annorlunda sätt?
Hälsningar Inga-lisa
26 juni 2007
Håller med om att det blir tråkigt med de vanliga tillbehören till slut!
Prova att vispa 3 dl. grädde lagom hårt, bland sedan i en burk kesella jordgubb/lime ch vispa lite till! Lägg upp i fina glas eller tallrikar och toppa med massor av skivade jordgubbar! supergott, jag lovar!!
MIja
verlden1 juli 2007
med några droppar balsamvinäger & lite socker blir de som "Nya"
LisaIvarsson16 februari 2008
Om du vill kan du göra en supergod jordgubbstårta. (L) Kanske inte är så praktiskt men det är iallafall jordgubbar i. :D Kolla receptet i mina recept. :)
Nettie16 februari 2008
Eller prova mina vinmarinerade jordgubbar, supergott :p Ska helst vara
färska jordgubbar.
lenajeanette16 februari 2008
Nu är det fortfarande en bit kvar till jordgubbssäsongen, men detta måste prövas!!!(Y)
1 liter jordgubbar
blandas med strösocker efter tycke o smak, ha där efter i strimlade limeskal samt färsk basilika.
Detta är så oootroligt gott!!!!
anluk16 februari 2008
Jag är så trist att allra bäst är jordgubbarna precis som de är utan några tillbehör. Sitta på altanen med solen och käka jordgubbar precis som de är. MMMMMMMM
16 februari 2008
är det bara jag som tycker jordgubbar är sura?
jag ryser, så sura är de
fast i tårta mm går det bra
tilda17 februari 2008
Kolla in jordgubbspajen bland mina recept. Den är syndigt god!
The_mama97mia9 mars 2008
Köper gärna jordgubbar trots att det inte är säsong o inte miljöpolitiskt korrekt... :(
Barnen äter dom gärna som dom är - men doppar helst i lite råsocker!
Annars är det ju perfekt att frysa in hela o lägga som isbit i det vita vinet på fredagkvällen. :)
Eller.... doppa i smält mörk choklad.... lägg på smörpapper o låt stelna....
Dessutom ska man inte glömma bort att jordgubbar kan förgylla en grönsallad till maten, till grillat eller vad som. Blandad sallad, ha i ngn skivad jordgubbe, gärna en filead apelsin o lite valnötskärnor - sött, surt , och beskt tillsammans...
Snart kommer våra svenska jordgubbar ska ni se.... Det är den 9 mars o våren är redan här. :)
bakakaka9 mars 2008
Jag brukar mosa jordgubbar med "potatisstöten" och ev. sockra lite på dom om det behövs. Sen fryser jag in ca 2 ½ dl i varje burk och serverar, riktigt kallt, till pannkakor istället för sylt. Det gjorde min mormor när jag var liten och jag gör det varje sommar så jag klarar mej hela året. Fantastiskt gott.
Roggan9 mars 2008
Doppa färska jordgubbar i cointreau och sen i socker... förföriskt gott(Y)
The_mama97mia9 mars 2008
mmmm... vad jag blir sugen på gubbarna... *ler*
våren är ju här, men inte alla primörerna...
*S*
Fishli9 mars 2008
ta jordgubbsgelatin (kan kanske vara svårt att hitta) och det tillsammans med färska jordgubbar så blir det typ som en aladåb. och servera med vispad grädde.. sött men gott (L)(L)
tina629 mars 2008
Mmmmm vad gott men jag tål dem inte. Kliar över hela kroppen.
(L)Men ibland är det värt det.
The_mama97mia8 juli 2009
*PUFF* med ny anledning - istället för att göra ny tråd -
vilken är er godaste jordgubbstårta?
Jag frågar för att vi håller just nu på att mecka ihop en som jag tror tar plats på TOPP TIO.
Lina, min dotter (11 år) har plockat jordgubbar hos mormor och dom var såååååå goda, smakar smultron rent av! SÅ det blev ju beställning på tårta trots att dröjer tills jag fyller 27, igen.
Nåväl, vi lät Swits baka tårtbotten (bara att hämta på Konsum ju). Första bottnen droppas med pressad apelsin, sen på med mosade jordgubbar (sötas efter smak), sen på med tjock vaniljsås, nästa botten på - sen upprepning utan apelsinsaften. Mecka ihop, låt stå i kyl o gotta sig minst ngn timme. Sen tar vi fram o garnerar till efterrätt - på med vispad grädde o fina jordgubbar, non-stop är poppis att ha på sidorna, gärna lite citronmeliss från krukan ute med.
O sen bara - dig in!
Munchies8 juli 2009
Förslag :
"Choklad Doppade" till Skumpa !
(både i Mörk, Ljus & Vit Choklad )
Det är en Given Sommar-Dessert Hos Mig, både Vardag som Helg !
( Skumpa & Gubbar Piggar ju upp Vilken Grå dag som Helst !! )
"Sockerkaka fylld m. Jordgubbar"
(Tips: Klicka Smeten i Muffins-Formar, men korta då Ner Tiden i Ugnen )
" Paj m. Gubbar & Hemgjord VaniljKräm "
Enkelt & Guda Gott !
"Jordgubbs Marmelad / Rårörda"
Räddar Vilken Trist Pannkaka el. Bröd som Helst !
Om man Dessutom rör i Smält Mörk Choklad....OMG !!!
Men Den här Kakan är BÄST !!!
Fyll med Jordgubbsbitar, Toppa m. Jordgubbar..... The Pimp'able Fudge Cake - Kladdkaka
.....Kakan har OÄNDLIGA Möjligheter !
Klicka på Receptet så får du se MASSOR av Tips på Fyllningar & Toppingar !
Den Dessutom att Frysa = Alltid Bra när Munchies-Suget sätter In :p
Psssst...
Jordgubbar & Rabarber är GRYMT Gott ihop !
Vad du än Gör, Släng med Rabarber & det blir Ännu Bättre !!
Hoppas Jag gett Dig Nya Idéer !?
Muncha på Ordentligt Nu
:p
Babzan8 juli 2009
Vi har fått över 100 liter jordgubbar hittills så nu börjar vi känna oss mätta på dessa med glass och grädde!
Tonåringarna föredrar istället att göra en jordgubbsmilkshake,bestående av mixade jordgubbar, vaniljglass och en skvätt mjölk. De dagar vi hade 30 grader varmt serverades litervis av dessa drinkar bland tonåringarna och deras vänner(Y)
Okänd8 juli 2009
Har ni grillat jordgubbar?
Dela jordgubbar i två halvor,lägg dem på dubbla ark av grillfolie, strimla över vit choklad, toppa med några droppar balsamico, lägg paketen på grillen några minuter, servera tillsammans med glass.
MosterNettan9 juli 2009
Skrivet av Roggan den 9 mar 2008
Doppa färska jordgubbar i cointreau och sen i socker... förföriskt gott(Y)
Instämmer helt och hållet. Jag använder florsocker istf vanligt socker... Testa...:p
Nu när det är sommartider har jordgubbarna en given plats på mitt matbord. Jag är dock lite trött på de klassiska sätten att äta jordgubbar på, med socker, mjölk osv. Har ni några recept ni vill dela med er av på jordgubbar förbereda på ett annorlunda sätt?
Hälsningar Inga-lisa
Håller med om att det blir tråkigt med de vanliga tillbehören till slut!
Prova att vispa 3 dl. grädde lagom hårt, bland sedan i en burk kesella jordgubb/lime ch vispa lite till! Lägg upp i fina glas eller tallrikar och toppa med massor av skivade jordgubbar! supergott, jag lovar!!
MIja
med några droppar balsamvinäger & lite socker blir de som "Nya"
Om du vill kan du göra en supergod jordgubbstårta. (L) Kanske inte är så praktiskt men det är iallafall jordgubbar i. :D Kolla receptet i mina recept. :)
Eller prova mina vinmarinerade jordgubbar, supergott :p Ska helst vara
färska jordgubbar.
Nu är det fortfarande en bit kvar till jordgubbssäsongen, men detta måste prövas!!!(Y)
1 liter jordgubbar
blandas med strösocker efter tycke o smak, ha där efter i strimlade limeskal samt färsk basilika.
Detta är så oootroligt gott!!!!
Jag är så trist att allra bäst är jordgubbarna precis som de är utan några tillbehör. Sitta på altanen med solen och käka jordgubbar precis som de är. MMMMMMMM
är det bara jag som tycker jordgubbar är sura?
jag ryser, så sura är de
fast i tårta mm går det bra
Kolla in jordgubbspajen bland mina recept. Den är syndigt god!
Köper gärna jordgubbar trots att det inte är säsong o inte miljöpolitiskt korrekt... :(
Barnen äter dom gärna som dom är - men doppar helst i lite råsocker!
Annars är det ju perfekt att frysa in hela o lägga som isbit i det vita vinet på fredagkvällen. :)
Eller.... doppa i smält mörk choklad.... lägg på smörpapper o låt stelna....
Dessutom ska man inte glömma bort att jordgubbar kan förgylla en grönsallad till maten, till grillat eller vad som. Blandad sallad, ha i ngn skivad jordgubbe, gärna en filead apelsin o lite valnötskärnor - sött, surt , och beskt tillsammans...
Snart kommer våra svenska jordgubbar ska ni se.... Det är den 9 mars o våren är redan här. :)
Jag brukar mosa jordgubbar med "potatisstöten" och ev. sockra lite på dom om det behövs. Sen fryser jag in ca 2 ½ dl i varje burk och serverar, riktigt kallt, till pannkakor istället för sylt. Det gjorde min mormor när jag var liten och jag gör det varje sommar så jag klarar mej hela året. Fantastiskt gott.
Doppa färska jordgubbar i cointreau och sen i socker... förföriskt gott(Y)
mmmm... vad jag blir sugen på gubbarna... *ler*
våren är ju här, men inte alla primörerna...
*S*
ta jordgubbsgelatin (kan kanske vara svårt att hitta) och det tillsammans med färska jordgubbar så blir det typ som en aladåb. och servera med vispad grädde.. sött men gott (L)(L)
Mmmmm vad gott men jag tål dem inte. Kliar över hela kroppen.
(L)Men ibland är det värt det.
*PUFF* med ny anledning - istället för att göra ny tråd -
vilken är er godaste jordgubbstårta?
Jag frågar för att vi håller just nu på att mecka ihop en som jag tror tar plats på TOPP TIO.
Lina, min dotter (11 år) har plockat jordgubbar hos mormor och dom var såååååå goda, smakar smultron rent av! SÅ det blev ju beställning på tårta trots att dröjer tills jag fyller 27, igen.
Nåväl, vi lät Swits baka tårtbotten (bara att hämta på Konsum ju). Första bottnen droppas med pressad apelsin, sen på med mosade jordgubbar (sötas efter smak), sen på med tjock vaniljsås, nästa botten på - sen upprepning utan apelsinsaften. Mecka ihop, låt stå i kyl o gotta sig minst ngn timme. Sen tar vi fram o garnerar till efterrätt - på med vispad grädde o fina jordgubbar, non-stop är poppis att ha på sidorna, gärna lite citronmeliss från krukan ute med.
O sen bara - dig in!
Förslag :
"Choklad Doppade" till Skumpa !
(både i Mörk, Ljus & Vit Choklad )
Det är en Given Sommar-Dessert Hos Mig, både Vardag som Helg !
( Skumpa & Gubbar Piggar ju upp Vilken Grå dag som Helst !! )
"Sockerkaka fylld m. Jordgubbar"
(Tips: Klicka Smeten i Muffins-Formar, men korta då Ner Tiden i Ugnen )
" Paj m. Gubbar & Hemgjord VaniljKräm "
Enkelt & Guda Gott !
"Jordgubbs Marmelad / Rårörda"
Räddar Vilken Trist Pannkaka el. Bröd som Helst !
Om man Dessutom rör i Smält Mörk Choklad....OMG !!!
Men Den här Kakan är BÄST !!!
Fyll med Jordgubbsbitar, Toppa m. Jordgubbar.....
The Pimp'able Fudge Cake - Kladdkaka
.....Kakan har OÄNDLIGA Möjligheter !
Klicka på Receptet så får du se MASSOR av Tips på Fyllningar & Toppingar !
Den Dessutom att Frysa = Alltid Bra när Munchies-Suget sätter In :p
Psssst...
Jordgubbar & Rabarber är GRYMT Gott ihop !
Vad du än Gör, Släng med Rabarber & det blir Ännu Bättre !!
Hoppas Jag gett Dig Nya Idéer !?
Muncha på Ordentligt Nu
:p
Vi har fått över 100 liter jordgubbar hittills så nu börjar vi känna oss mätta på dessa med glass och grädde!
Tonåringarna föredrar istället att göra en jordgubbsmilkshake,bestående av mixade jordgubbar, vaniljglass och en skvätt mjölk. De dagar vi hade 30 grader varmt serverades litervis av dessa drinkar bland tonåringarna och deras vänner(Y)
Har ni grillat jordgubbar?
Dela jordgubbar i två halvor,lägg dem på dubbla ark av grillfolie, strimla över vit choklad, toppa med några droppar balsamico, lägg paketen på grillen några minuter, servera tillsammans med glass.
Doppa färska jordgubbar i cointreau och sen i socker... förföriskt gott(Y)
Instämmer helt och hållet. Jag använder florsocker istf vanligt socker... Testa...:p