Har skördat massor persikor, är det någon som har ett bra förslag på vad man kan göra mer än sylt, mamelad och paj?
Vi hinner ju inte äta alla och nu är plommonen på gång :)
Saranna28 augusti 2012
Tja... Frys in som skivor/klyftor och laga pajer i vinter? Eller varför inte testa att smaksätta olja/vinäger?
Erajscha28 augusti 2012
Två persikor skivade i en halv kanna kallt vatten och sen fyller man på med vanligt (svart) te och sen kylt är jättegott.
boz196528 augusti 2012
Kärna ur och torka.
The_mama97mia28 augusti 2012
Puré? Måste funka perfekt att frysa in.
mkml29 augusti 2012
testa att lägga in i sockerlag. Borde funka och är säkert godare än de konserverade.
pihal29 augusti 2012
Lyckost som har egna persikor. Denna lättlagade dessert är bland det bästa jag vet och absolut värd att prövas. Du kan även använda inlagda persikor istället för färska.
Har skördat massor persikor, är det någon som har ett bra förslag på vad man kan göra mer än sylt, mamelad och paj?
Vi hinner ju inte äta alla och nu är plommonen på gång :)
Tja... Frys in som skivor/klyftor och laga pajer i vinter? Eller varför inte testa att smaksätta olja/vinäger?
Två persikor skivade i en halv kanna kallt vatten och sen fyller man på med vanligt (svart) te och sen kylt är jättegott.
Kärna ur och torka.
Puré? Måste funka perfekt att frysa in.
testa att lägga in i sockerlag. Borde funka och är säkert godare än de konserverade.
Lyckost som har egna persikor. Denna lättlagade dessert är bland det bästa jag vet och absolut värd att prövas. Du kan även använda inlagda persikor istället för färska.
Afrodites sensuella kryddpersikor
Tack för hjälpen, ska testa att torka och göra kryddpersikor till att börja med. :-)
Använd dem i matlagning. Byt t.ex. ut nektariner mot persikor i denna pastasallad: http://plantalicious.blogg.se/2012/july/fruktig-pastasallad.html