Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Öring i ugn

Öring är en delikat matfisk som tillhör släktet laxfiskar eller ädelfiskar dit också lax, röding, regnbåge och sik tillhör bland andra. Öring är en fet fisk som passar utmärkt att tillaga i ugn. Ett plus är att den med fördel tillagas hel men rensad, då blir den som allra godast och det är svårt att misslyckas. Prova att tillaga öring i ugn i foliepaket, där smakerna och tillbehören kan varieras utifrån vad du har hemma. Citron, dill och persilja är alltid tacksamma följeslagare till fiskrätter. Det går förstås också bra och blir minst lika gott att tillaga öring i ugn med grädde. Servera med pressad potatis och krispiga grönsaker.


Tag fisken (som är urtagen och huvudet borttaget på) och skölj den. Torka av den med ett papper. Lägg fisken i en smord form. Krydda sen ordentligt med salt, peppar, citronpeppar och fiskkrydda. Skiva...

1 h 20 min
4
8

Rensa och ta av huvudet och fenorna av fiskarna. Lägg en klick smör i stekpannan och lägg i fisken när smöret börjar bli hett. Salta fiskarna inuti Stek fiskarna 5 -8 minuter på varje sida på me...

30 min
4
1

Salta + peppra fisken, vänd i mjöl. Stek ca 1 minut på varje sida. Lägg i smord ugnsform med skinnet uppåt. Stek morötter, champinjoner, ställ åt sidan. Koka upp grädde, smaka av med fisksås. Hä...

30 min
2-3

Skala potatis och koka som vanligt. Filéea öringen men lämna skinnet kvar. Salta och peppra den. Lägg den med skinnsidan upp på en bädd av dill. In i ugnen ca 15-20 minuter. När skinnet släpper ä...

30 min
4
2

Rensa fisken från inkromet. Salta fisken in vändigt och skinn sidan. Lägg den i en smord ugns form. Stek i 200gr i 15 min ta ut fisken och ta av skinnet strö över citron peppar och grädden och in i ug...

4-6
3

1. Sätt ugnen på 225°. Lägg samtliga ingredienser till pajdegen i en matberedare och kör hastigt ett kort ögonblick tills du får en smidig pajdeg. Tryck ut degen väl till ett jämntjockt foder i en p...

6-8
1

Pressa saften från en halv lime över varje halva. Salta och peppra båda halvorna. Lägg lök och spenathacket på en av örings halvan, klicka över lite smör och lägg över den andra halvan. Slå in i ett...

30 min
4-6

Saltlake: Lös upp ½ dl salt i ½ liter kallt vatten. Rensa och fjälla fisken men låt gärna huvudet sitta kvar. Skär med skarp kniv tre snitt genom skinnet på båda sidorna. Lägg fiskarna i en tät plastp...

2

Sätt i gång ugnen på 225 C. Ta en långpanna eller dylikt och klä den med aluminiumfolie, och gör en kant på mittlinjen. Lägg den rensade fisken, delad i två lika stora delar med skinnsidan nedåt mot...

25 min
4-6

Istället för öring kan du använda filé av sik, regnbåge, lax eller gös. Rätten kan förberedas fram till gräddningen. Servera med kokt potatis och en grönsallad. Putsa filéerna och ta bort ev små...

4

Lägg kycklingfiléerna i en smord form. Rör ihop crème fraiche och salsa. Bred blandningen över fileérna. In i ugnen på 200 grader i ca 25 min. Strö gärna över hackad persilja. Servera med pressad...

30 min
3-4
28

Blanda kryddor, olja, soya och ketchup till en marinad. Gnid in marinaden i köttet och lägg sedan alltsammans i en bunke eller plastpåse. Låt köttet ligga i marinaden i minst 2 timmar, gärna över na...

23

Låt ströbrödet svälla 5-10 minuter i mjölken. Hacka löken fint och jordnötterna grovt. Blanda lök, jordnötter, senap, kryddor, ägg och till sist färsen och ströbrödsblandningen väl. Forma fyra eller å...

3-4
21

Ugn 175 grader. Salta och peppra lax sidan, sätt laxen i en ugnssäker form eller fat och sätt i ugnen. Ta ut laxen när den nästan är färdig, efter ca 20 minuter. Blanda crème fraiche med räkorna och...

4-6
13

Starta ugnen på 200 grader. Hacka löken. Blanda skinkmjukosten, löken, senapen och mjölken. Skär en skåra i falukorven på längden och lägg den i en ugnsfast form. Fyll skåran med skinkostblandninge...

30 min
4-6
12

Bryn kycklingfiléerna och lägg dem i en ugnsfast form. Vispa ihop crème fraiche, vispgrädde, sambal oelek, soja samt vitlök. Låt detta koka upp. När såsen kokat upp häll den över kycklingfiléerna oc...

4
11

Häll blandningen över kotletterna och sätt in i ugnen i 150 -175 grader i 1-1,5 timme. Tiden i ugnen går att korta till ca 45 minuter om ugnen sätts på 225 grader. Täck gärna över kotletterna me...

11

Sätt ugnen på 225 grader. Blanda ihop senap, vinäger, dill, sötningsmedel och grädde och låt stå och dra ett tag. Skölj och låt strömmingen rinna av. Lägg lite dill på köttsidan på varje strömming...

30 min
2
10

Lägg den halvt tinade fisken i en smord ugnsform, salta och peppra. Baka i ugn ca 20 minuter. Strö på grönsakerna, äpplet och löken efter den tiden. Vispa ihop grädde, Crème fraiche, senap och alla kr...

1 h
4
9

Blanda ströbröd, potatismjöl och mjölk. Låt det svälla minst 10 minuter. Rör i ägg, salt, peppar och lök. Lägg sedan i färsen och rör tills allt blivit blandat. Tag ett matskedsmått och doppa i vat...

30 min
4-5
8

Sätt ugnen på 200 grader. Pressa ner vitlöksklyftorna i cremé fraichen och rör om. Lägg kycklingen i en ugnsform, salta och peppar kycklingen. Häll över vitlöksröran över kycklingen, slå sedan...

1 h
4
7

Skär köttet i skivor,ca 1 cm tjocka. Lägg dem i en ganska stor ugnsform. Salta och peppra ( blir det flera lager av kött så krydda mellan varven) Skiva lök och vitlök och strö det över köttet. Rin...

6-8
7

Dela fisken i mindre bitar, lägg dom i ugnsfast form smord med lite olja. Häll över grönsakerna. Blanda creme fraiché med två smulade buljongtärningar & citronpeppar, häll allt över formen. Toppa med...

4
7

Börja med att blanda ihop alla kryddorna och låt karrén marineras med dessa i en tät plastpåse över natten. Sätt ugnen på 100 grader och lägg i karrén med lite blandad kalvfond/vatten i botten och l...

6 h
4
7

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.