Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Strömming i ugn

(10 kommentarer)  
Strömming i ugn Strömming i ugn
  • Serverar: 2 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

En god och lättgjord rätt på strömming.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Blanda ihop senap, vinäger, dill, sötningsmedel och grädde och låt stå och dra ett tag.
  2. Skölj och låt strömmingen rinna av. Lägg lite dill på köttsidan på varje strömming. Salta och rulla dem med skinnsidan utåt.
  3. Lägg rullarna i en lätt smord ugnssäker form. Slå över marinaden. Srö över ströbröd och klicka över lite olja. Stek i ugnen ca 20-25 minuter.
  4. Koka potatis, morötter och broccoli under tiden. Servera fisken med potatis, grönsakerna och ev. en knäckemacka.

Liknande recept

Kommentarer (10)

  • odlargatan 12 mars 2010

    Det här är väl nåt för dig ....

  • rolmar 12 mars 2010

    Det här skulle väl vara nåt att bjuda makenpå

  • costre 12 mars 2010

    Evaldo äger! :)

  • johanna1960 12 mars 2010

    ett enkelt och trevligt recept med garanterat gott resultat men varför sötningsmedel? Vari ligger den eventuella smaksensationen,

  • GUNILLAU 20 mars 2010

    Glad för denna strömmingsrätt som verkligen blev lyckad. Tog strösocker i st f sötnigsmedel och mellangrädde i st f "Laga lätt".

  • Jessika 16 augusti 2010

    Jättegod strömming!

  • AniOhl 30 maj 2012

    Hur gott som helst!! Tog grädde istället för laga lätt och hade potatismos och lingon till. Perfekt med strömming tillagad i ugn, benen liksom \"försvinner\".

  • svengelsk 30 augusti 2013

    Finns ingen strömming här, men väldigt gott med sill. Använde grädde och socker.

  • yeg 30 augusti 2013

    Hej. Strömming och sill är samma. Olika vad de kallas beroende var man bor bara . Mvh evaldo

  • T Svensson 30 augusti 2018

    Gör något åt receptutskrift. Ett kommando som saknas är Spara som PDF-fil. Som det nu kommer fram så är det bara myror som kan läsa detta. Skippa reklamen - kanske en liten bild på anrättningen - lägg den underst. Med vänlig hälsning Smal kock

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.