Packa öring och strimlade grönsaker i smörpapper, grädda i ugn och låt gästerna själva öppna kuverten. Lite annorlunda rätt, men ganska kul!
Instruktioner
- Istället för öring kan du använda filé av sik, regnbåge, lax eller gös. Rätten kan förberedas fram till gräddningen.
- Servera med kokt potatis och en grönsallad.
- Putsa filéerna och ta bort ev småben. Ansa och strimla morötterna och den vita delen av purjolöken fint. Skiva champinjonerna.
- Smält matfettet i en gryta, det får inte bli brynt, lägg ner de strimlade grönsakerna, först morötter, sedan purjolök och sist svamp. Låt alltsammans sjuda ca 10 minuter under omrörning. Krydda med ½ tsk salt, peppar och dragon och låt svalna.
- Klipp 4 smörpapper i ovala ark, något större än A4. Smörj dem till ca 4 cm från kanten. Lägg fisken på ena halvan av papperet med skinnsidan uppåt och salta. Fördela grönsaksblandningen på filéerna och fukta med vinet.
- Vispa upp äggvitan lätt med en gaffel. Vik pappret över fisken och limma ihop kanterna med generöst med äggvita. Lägg kuverten på plåt eller i ugnssäker form och grädda i 225 grader cirka 10-15 minuter. När pappret börjar bli brunt är fisken färdig att servera.
Publicerat den
6 januari 2008
Liknande recept
Skriv kommentar