Goda bullar till advent med Dansukker råsocker flor, Dansukker vaniljsocker och rivet äpple i fyllningen!
Instruktioner
- Smula jästen i en skål. Smält matfettet i en kastrull.
Tillsätt mjölken och värm till 37°.
Häll degspadet över jästen och rör tills jästen löst sig. Tillsätt salt, socker, kardemumma och ägg.
Arbeta in mjölet tills degen släpper skålens kanter.
Låt jäsa under duk i 20 minuter.
- Blanda samman matfett, flor- och vaniljsocker till fyllningen.
- Ta upp degen på mjölat bakbord och arbeta den smidig. Kavla ut degen till en rektangulär platta, cirka 30 x 50 cm. Bred på fyllningen. Strö över det rivna äpplet.
Rulla samman till en rulle. Skär i bitar som ställs på plåt med bakplåtspapper. Låt jäsa under duk i 20 minuter.
- Pensla med äggula. Strö på mandelspån.
Grädda mitt i ugnen i 175° i cirka 20 minuter.
Låt svalna på galler under duk.
Dofta florsocker över bullarna vid serveringen.
Publicerat den
15 november 2008
Skriv kommentar