Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Råsocker

Råsocker är ett gott alternativ till det vita sockret i bakning och matlagning. Det härstammar precis som det vita sockret från sockerrör eller sockerbetor och har en brunaktig nyans och en kryddigare ton än vanligt vitt socker. Det sägs också att det bevarats mer vitaminer och mineraler i råsockret vid framställningen varför man kan säga att det är lite nyttigare. Varianter av råsocker är farinsocker och muscavadosocker. Råsocker är väldigt gott tillsammans med frukt, prova till exempel att baka äppelpaj med råsocker när det är dags att ta hand om äppelskörden. En perfekt avslutning på sommarens grillmiddag är grillad ananas med råsocker som serveras med vaniljglass.


Skala bananerna och dela dem på längden. Strö råsocker runt om bananerna. Stek bananerna i matfett till de är lite mjuka. Tillsätt apelsinsaften och ingefäran. Låt det sjuda några minuter. Serve...

4

Om du har en matberedare med kniv så passar det utmärkt att använda till det här receptet på morotskaka. Skala morötterna. Om du använder matberedare: skär morötterna i mindre bitar och lägg dem i...

3 h
8-12
31

Skär kycklingfilén i långa strimlor. Häll alla ingredienserna till marianden i en skål och rör om ordentligt. Lägg i kycklingen och vänd det i marinaden. Täck över med plastfolie och låt det dra i...

1 h
4
16

Sätt ugnen på 200º och smörj och bröa en långpanna. Vispa ägg och socker poröst. Blanda alla torra ingredienser och sikta ner dem i äggsmeten. Tillsätt fil, smör, citronsaft, citronskal och choklad...

9

Smula ned jästen i en bunke. Värm mjölken till 37 grader och slå över jästen och vispa så att den löser sig. Tillsätt övriga ingredienser och arbeta ihop till en smidig deg. Låt jäsa i 30 min. Dela...

9

Sätt ugnen på 180°C. Blanda mjöl och bakpulver i en skål och ställ åt sidan. Blanda smör/margarin, båda sockersorterna och det torra puddingmixet. Vispa till jämn och slät konsistens. Rör ner ägg o...

8

Ugn 175º. Klä en liten långpanna, cirka 25x35 cm med bakplåtspapper. Blanda vetemjöl, bakpulver, vanilj- och råsocker i en skål. Tillsätt smör och ägg och arbeta samman till en deg. Lägg dege...

7

Tina frysta bär en aning men inte helt. Vispa ägg och socker riktigt pösigt. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker och sikta ner i äggvispet. Tillsätt fil och smält smör. Vänd ihop smete...

9
6

Sätt ugnen på 200°. Lägg ett bakplåtspapper över en springformsbotten, ca 24 cm i diameter, och fäst ringen över. Smält smöret i en kastrull på låg värme. När smöret smält lägger du i chokladen...

12
6

Smörj och bröa en långpanna. Sätt ugnen på 200º. Smält smöret till kardemummatäcket och rör ner muscovadosocker, kardemumma och havregryn. Låt det svälla en stund på svag värme. Vispa ägg och so...

6

(istället för brunt farin+råsocker kan du ta totalt 2 dl socker) Vispa ägg och socker pösigt. Elvisp går att använda till hele detta recepetet. Tillsätt vaniljsocker, bakpulver, kanel och salt, rör...

1 h
10
6

Sätt ugnen på 175 grader. Riv morötterna Vispa socker ägg och morötter. Tillsätt olja. Blanda det torra ingredienserna i en skål och tillsätt i äggsmeten. Vispa inte. Smöra och bröa en form. Sätt in...

50 min
8-12
5

Smöra en rund form (20 cm i diameter) och lägg bakplåtspapper i botten. Fyllning: Hetta upp grädden tills den nästan kokar. Lägg i den vita chokladen i en matberedare och hacka den grovt. Häll ne...

4 h 5 min
6-10
4

Sätt ugnen på 200°C. Lägg ett bakplåtspapper i en liten långpanna ca 20x30 cm. Skala och skär rabarbern i bitar. Smält matfettet. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl, bakpulver, kardemumma oc...

20
4

Hacka choklad och aprikoser. Rör smör, socker och råsocker smidigt. Tillsätt ägg och vatten blanda väl. Blanda mjöl, vaniljsocker,salt och bikarbonat. Rör ner i smörblandningen. Tillsätt havregryn, ch...

40
4

Rör ihop smör och socker. Tillsätt övriga ingredienser och arbeta ihop degen. Göres med fördel i en matberedare. Täck en bakplåt med bakplåtspapper. Dela degen i tre lika stora delar och rulla...

45
4

* Sätt ugnen på 200 grader. * Börja med pajskalet. * Smält smöret. Rör först i sockret sedan havregryn och mjöl. * Rör ihop till en tjock deg. * Tryck ut den tunt i en pajform, grädda mitt i ugne...

8-10
4

Sätt ugnen på 175 grader. Rör saffranet med lite av sockret. Smält smöret och ha i saffran. Häll över blandningen i en bunke och rör ner äggen. Blanda de torra ingredienserna med sötmandel och vänd...

30 min
30
4

Värm mjölk och saffran till max 37 grader. Lös upp jästen i degvätskan. Tillsätt salt, strösocker och kesella. Tillsätt mjukt smör och vetemjöl lite i taget. Knåda degen väl. Låt jäsa till dubb...

18
3

Vispa äggen lätt. Blanda därefter i farinsocker, råsocker & vaniljsocker. Vispa med elvisp eller rör ihop kraftigt med en slev. Rör i smör och havregryn. Kör massan med stavmixer. Blanda mj...

30 min
30
3

Sätt ugnen på 225 grader. Skär rabarberna i ca 3 cm bitar. Lägg dem i en smord form. Strö över råsockret. Rör smör och socker pösigt. Tillsätt sirap och havregryn. "Flocka" röran över rabarberna så...

30 min
6
3

Värm mjölken fingervarmt (37 grader). Rör ner saffranet. Smula jästen i en degbunke och häll på lite av mjölken. Kör så att jästen löser sig. Häll på resten av mjölken. Tillsätt kesellan o...

2
3

1. CHOKLADKRÄM: Koka upp grädden i en kastrull. Låt den vita chokladen smälta i den varma grädden. Ställ krämen i kylen ca. 4 timmar. 2. Skiva jordgubbarna, blanda dem i en bunke med råsockret och ba...

4
3

Sätt ugnen på 175 gader. Stöt kardemumman i en mortel. Vispa smör, strösocker, råsocker, delad och urskrapad vaniljstång (vaniljsocker) och kardemumma krämigt. Rör ner ett ägg i taget. Hacka söt...

3

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.