Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

  • Serverar: 8-12 portioner
  • Tid: 50 minuter
Skriv ut

Jätte god, saftig och inte allt för onyttig kaka som alltid går hem. Kombinationen av morötter möter kanel som möter syrlig, söt philadelphiaost är fantastisk gott. Vi diabetiker kan också unna oss en bit eller två

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Riv morötterna Vispa socker ägg och morötter. Tillsätt olja. Blanda det torra ingredienserna i en skål och tillsätt i äggsmeten. Vispa inte. Smöra och bröa en form. Sätt in kakan längst ner i ugnen och låt stå inne ca 30-35 minuter. Pröva med en sticka. Den ska vara helt torr Låt svalna.
  2. Gör glasyren och bred de över morotskakan när den svalnat. Ställ in i kyl och servera när glasyren stelnat en aning. Dekorera med apelsinklyftor, rivet skal av apelsin / citron eller pudra över lite kanel.

Liknande recept

Kommentarer (5)

  • Youneeq 24 september 2011

    Den godaste morotskakan jag ätit! Ska alltid göra denna i fortsättningen

  • Cassiopeya 26 oktober 2011

    Väldigt god och lättbakad morotskaka. Tror jag gör dubbel sats glasyr nästa gång.

  • Matelina 31 januari 2012

    kul! håller med att göra dubbel sats glasyr, blir godare :)

  • Angela1986 21 november 2012

    En fråga bara min svärfar har diabetes han fått på senare år och har fortfarande inte alltid bukt på den, kan han äta denna ? Han fyller år så skulle vara kul att göra något :) tacksam för svar snarast då den ska göras imorn bitti :)

  • Matelina 30 januari 2013

    hej. Förlåt mig, inte varit inne här på ett tag. Men svarar på din fråga ändå. Jag tycker du ska byta ut i alla fall hälften av sockret till sötningsmedel. Ta 1 dl dinkel sikt och 1 dl vetemjöl istället för bara vetemjöl. Då kan han äta den med måtta :)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.