Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

  • Serverar: 24 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Det här är min brors underbara morotskaka. Bakas i långpanna vilket gör den enkel att baka samt att det blir många bitar samtidigt. På fatet på bilden ligger 11 av de 24 jag brukar få ut på en plåt. Garnerade med marsipanmorötter och redo för en fika med kollegorna. 170° varmluftsugn 40 min på ett smort bakplåtspapper i en långpanna.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Vispa poröst ägg och socker. Blanda ner matolja och riven morot och rör ordentligt.
  2. Blanda samman vetemjöl, kanel, vaniljsocker, bikarbonat och bakpulver.
  3. Rör sedan ihop allt i en bunke. Häll i långpanna. Grädda. När kakan är färdiggräddad vänd den upp och ner på ett bakplåtspapper. När kakan har svalnat, bred över toppningen.
  4. Skär kakan i kvadrater.
  5. Servera och njut!

Liknande recept

Kommentarer (21)

  • SofieJa 13 maj 2009

    Har precis gjort en långpanna, Kakan blev toppen, både jättesmarig och hög o fin.

  • tulpankvinnan 21 februari 2010

    Godaste morotskakan ever! Gjorde bara halvsats, men det blev riktigt mycket ändå :) Rekomenderas. Fem poäng.

  • milea 11 juni 2010

    Kanongoda, blev höga och saftiga! Dock fick jag ta ut dem tidigare, men det kanske kan skilja lite mellan ugnarna.

  • Lena54 21 augusti 2010

    Bästa morotskaka jag har ätit.

  • ida85 21 augusti 2010

    Denna måste jag absolut testa!! Har bara hittat recept på morotstårta som verkar krångliga att göra!

  • JLO74 9 oktober 2010

    Grymt! Enkel att göra, perfekt resultat. Tack!

  • oreo 6 februari 2011

    Så jäkla goda! Jag gjorde dom igår och det va det godaste jag ätit!

  • Countrygirl 6 februari 2011

    Kul att så många tycker om receptet! :)

  • YERTHEY 8 mars 2011

    om man inte har varmluftsugn, hur många grader ska ugnen vara på då?

  • Louise1968 7 november 2011

    Så fluffig och saftig och god. Mumsig. "Beroende framkallande" :-). Den kommer jag verkligen att göra igen. Och igen. Ett väldigt bra långpannerecept. Jag gjorde den i smörad och ströad långpanna. Tackar.// Louise

  • Malli85 9 februari 2012

    Lossnar kakan lätt när man ska få ut den för att vända upp på bakplåtspapper?

  • Countrygirl 11 februari 2012

    Jag har inte haft problem med att vända upp den någon gång. Skulle det fastna kan man ta en pensel med lite vatten och stryka på papperet. Som man gör med rulltårta. Lycka till! :)

  • gittis111 6 juni 2012

    Jättegod Gjorde en sats till sonens studentbuffe Sudenten tog en smakbit och sedan sa han till mig gör en omgång till det kommer inte att räcka =)))

  • Ann1Ksen 29 oktober 2012

    Kan man frysa den med tippningen på? Jag skulle tro det, men vill kolla för säkerhets skull :-)

  • Ann1Ksen 20 november 2012

    Det gick jättebra att frysa den med toppingen på :-)

  • TeaElla 26 november 2012

    Supergod och saftig kaka! Testat olika recept, det här ligger i topp. Gjorde om glasyren lite, vill inte ha den så söt. Brukar beräkna 1dl florsocker och 1 tsk vaniljsocker/ 100 g färskost. Kakan blev omåttligt populär bland gästerna. Tack för ett fint recept!

  • kulendra 4 april 2013

    kakan var super god. Jag har gjort många gånger till skolcafeterian och den var väldigt uppskattad av eleverna. Glasyren gjorde jag bara florsocker, philadelphiaost och pressad citron. Kakan går utmärkt att frysa.

  • wilma05 5 april 2013

    Supergod! Blev mkt uppskattad, det slogs om de sista bitarna. :)

  • ShootBaby 21 oktober 2013

    Spännande! Tänkte bjuda på denna på lördag, men för bästa resultat.. Bör jag baka den dagen innan eller samma dag? Vissa kakor "sätter" sig ju över natten och blir ännu saftigare?

  • Lossan1 5 november 2014

    Asså, denna kaka är så fantastiskt goood! Så saftig och smakrik. Är perfekt att bjuda på till större sällskap. Jag har även valt att lägga till zest och skal från två apelsiner i smeten och zest och skal från en lime i toppingen. Tack för ett toppenrecept!

  • Avokadoarsle 23 mars 2015

    Godaste kakan någonsin! Och som bäst när den stått i kylen under natten ?

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.