Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Älgfrikassé

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Till denna rätt serverar man gärna kokt potatis och brysselkål och dricker gärna ett glas äppelcider.

Ingredienser

Instruktioner

Skär köttet i lämliga grytbitar och lägg det i en kastrull. Fyll på vatten och tilsätt 4 tsk salt, dela löken i klyftor och tag hälften av trattkatarellerna. Låt detta nu koka i 2 ½ timmar. Sila buljongen i en kastrull och tillsätt kantareller och lök. Slå upp 1 liter buljong och lägg i köttet och resten av kantarellerna och låt detta nu koka i 15 min. Lyft ut kött och kantreller. Red buljongen med mjölet utrört i lite vatten. Koka i cirka 3 minuter. Ta kastrullen från värmen och vispa ner äggulorna och grädden. Tillsätt ättiksprit, citronsaft och socker. Smaksätt med salt och peppar. Lägg i kött och kantareller samt tilsätt dillen.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.