Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Aroniagelé

(3 kommentarer)  
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Gelé gjord på ett ganska okänt bär ,fullt av antioxidanter.

Ingredienser

Instruktioner

Koka upp bären, som måste ha varit frusna, tillsammans med vattnet och ingefäran. Låt koka till bären skrumpnat. Sila av bären. Låt saften,socker och citronsaften koka upp. Rör så sockret löst sig. Tillsätt 1/5 flaska certo och låt koka några minuter. Skumma, häll upp på varma burkar och sätt på lock.

Kommentarer (3)

  • parac 9 september 2011

    Hej i vilken affär hitta Du Certo? jag har testad FRUKTPEKTIN men det funkar inte

  • nymoen 14 september 2011

    certo finns i de flesta matvarubutikerna jag köpte mitt på hemköp,det finns både pulver och flytande.lycka till

  • swirre 3 oktober 2014

    Efter samtal med Pektinföretaget fick jag klart för mig varför detta inte ville stelna. Det är för lite socker i receptet! Till 1 liter avrunnen saft ska man ha 1,2-1,3 kg socker. Det blir dubbelt än vad som står i detta recept. Jag har mätt och vägt. Efter korrigering och omkok stelnade det äntligen! Mycket god gelé!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.