Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Arraksrutor

(3 kommentarer)  
Arraksrutor Arraksrutor Arraksrutor
Skriv ut

Chokladruta med arrakssmörkräm och blockchoklad, himmelskt gott.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl, vaniljsocker, bakpulver och kakao, rör ner i äggsmeten. Rör till sist ner det smälta margarinet och det varma vattnet.
  2. Grädda i 175 grader i ca 20 min. Låt kakan kallna. Gör smörkrämen under tiden, bred på kakan när den har kallnat. Nu kan du stoppa plåten i frysen (om du har plats), när du brer på chokladen stelnar den snabbare om smörkrämen är kall. Skär i rutor.

Liknande recept

Kommentarer (3)

  • Tova-Clara 11 januari 2008

    Det receptet hade jag glömt bort. Dom är jättegoda.

  • anisko 28 mars 2009

    Jättegoda kakor! Äntligen ett recept som man kan följa till punkt och pricka och det blir suveränt fina och goda kakor. Jag gjorde mina kakor med SMÖR och det blir nog godast. Vill man ha en utpräglad arrakssmak på krämen får man nog ta mer än "ett par droppar" arrak. Jag tog ca 5 droppar - lagom arrakssmak. Jag hade bara ljus blockchoklad hemma men det blev bra. Tack för ett välskrivet och gott kakrecept! Skickar med min bild.

  • eva_jonte 4 september 2009

    mkt goda kakor!! lite jobbiga att göra. Då chokladkakan lossnade på vissa ställen när jag la på smörkrämen. men den var supergod :-)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.