Ett eget påhittat recept på chokladrutor med smak av arrak och dajm samt toppat med nougat och dajm. Blev jätte nöjd med resultatet. Använde en form, storleken 34x24 cm, det blev 24 rutor.
Instruktioner
- Ugn 175º.
- Börja med att smälta margarinet.
- Vispa äggen och sockret pösigt. Rör ner arraken.
- Blanda mjöl, bakpulver, vaniljsocker och kakao i en separat skål. Rör ner de torra ingredienserna växelvis med mjölken i äggsmeten.
- Rör ner den krossade dajmen och till sist det smälta smöret.
- Gräddas i en bakplåtspappersklädd ungsform (just under mitten av ugnen), storlek på formen ungefär 34x24 cm i ca 25minuter, känn med stickan.
- Skär under tiden nougaten i bitar och krossa dajmen, när kakan är klar, lägg på nougatbitarna och låt dom smälta. Bred ut nougaten i ett jämt lager, strö på dajmen.
- Låt nougaten stelna i kylen, skär sedan kakan i rutor.
Publicerat den
21 mars 2009
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Detta låter väldigt intresant, Ska testa dessa nu i dagarna, Dom ser väldigt mumsiga ut :D
Dessa blev en succé på min mans arbete. Jättegoda. Rekommenderas helt klart.
Wow vilka underbara godbitar! Du borde tävla med det här receptet. Tusen tack från en obotlig gottegris
Dessa var verkligen delikata. En fempoängare !!!!!!!
Måste testa detta recept! Smälter nougaten tillräckligt bara genom att lägga den på den nygräddade kakan? Eller bör man smälta i vattenbad först? Låter kanongott!
Verkar väldigt goda! Hur stort dajm ska man göra det på?
Den här kakan var bland de godaste jag har ätit!! Gillar man choklad, nougat och dajm, så ska man baka den! Helt sjuuukt gott!! =)
Tack för receptet på en ljuvligt god kaka!