- Serverar: 6-8 portioner
- Tid: 18 minuter
Skriv ut
Härligt seg och lite knäckig när den kallnat!
"Så kladdig" sa barnen när den var ljummen - det är liksom vitsen med kladdkaka, den ska vara kladdig!
Instruktioner
- Smält smöret. Bryt under tiden sönder daimen i sina paket och vispa ner smulorna så de smälter i smöret. Tålamod - de tar en stund att smälta. Blir till slut en seg massa.
- Vispa ägg och socker pösigt, samt blanda ner daimsmöret däri.
- Blanda mjöl, kakao, vaniljsocker och salt i en 2-liters plastpåse, rista så att det blandas. Rör ner i smeten.
- Smörj och bröa en låg glasform, 26 cm i diameter. (Frestas inte att använda kokos - det tar överhanden, ska prova med malda nötter nästa gång) Bred ut smeten i formen och grädda den i 175 º varm ugn i 18 minuter.
- Serveras med lättvispad grädde eller vaniljglass! Mums!
- Lätt att använda till Halloween: klipp ut siluetten av ett spöke i bakplåtspapper. Lägg som mall och pudra över florsocker på den kalla kakan. Vips så har man ett vitt spöke på kakan (tårtan)!
Publicerat den
21 april 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Blev lite besviken på smaken, trodde det skulle vara mer smak av daim. Men den var god och inte lika "chokladig" som vanligt recept. :)
Har efterhand kommit på att det går snabbare att bryta sönder daimen och trycka ner den lite lätt när smeten ligger i formen (bättre med lite mindre omkrets på formen då...) Blir mera daimsmak!
okey, det ska jag prova nästa gång :D
Tyckte den va helt underbar!!
Det låter jätte gott det måste jag prova!
mums!! blev toppen i muffinsform, hade dem inne ca 12 min.