Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Auberginecurry

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Ljuvliga smakkombinationer gömmer sig bakom denna kryddiga, vegetariska grytan. Servera med nykokt Quinoa.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala och skär löken i halvmåneformade skivor. Skala och finhacka ingefära och vitlök. Skär auberginen i mindre bitar. Lägg åt sidan.
  2. Blanda de torra kryddorna förutom senapsfrön och lagerblad. Värm oljan i en gryta och lägg i senapsfröna. Lägg på locket. När senapsfröna börjar poppa, sänk värmen till hälften och vänta i 30 sekunder. Tillsätt lök, ingefära, vitlök och lagerblad. Höj värmen och rör i 3 minuter. Sänk värmen igen och tillsätt kryddblandningen. Rör i 30 sekunder.
  3. Lägg i auberginebitarna och salt. Se till så att alla bitar är täckta av kryddblandningen. Koka upp vattnet i en kastrull, häll det i grytan och låt puttra under lock i 15 minuter. Rör ordentligt under den sista minuten.
  4. Servera grytan med nykokt quinoa.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.