Ljuvliga smakkombinationer gömmer sig bakom denna kryddiga, vegetariska grytan.
Servera med nykokt Quinoa.
Instruktioner
- Skala och skär löken i halvmåneformade skivor. Skala och finhacka ingefära och vitlök. Skär auberginen i mindre bitar. Lägg åt sidan.
- Blanda de torra kryddorna förutom senapsfrön och lagerblad. Värm oljan i en gryta och lägg i senapsfröna. Lägg på locket. När senapsfröna börjar poppa, sänk värmen till hälften och vänta i 30 sekunder. Tillsätt lök, ingefära, vitlök och lagerblad. Höj värmen och rör i 3 minuter. Sänk värmen igen och tillsätt kryddblandningen. Rör i 30 sekunder.
- Lägg i auberginebitarna och salt. Se till så att alla bitar är täckta av kryddblandningen. Koka upp vattnet i en kastrull, häll det i grytan och låt puttra under lock i 15 minuter. Rör ordentligt under den sista minuten.
- Servera grytan med nykokt quinoa.
Publicerat den
30 augusti 2014
Liknande recept
Skriv kommentar