Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Auberginecurry med tomat och kikärter

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Aubergine är en väldigt vacker och god grönsak. Många vet inte vad de ska använda den till. Prova den i denna smakrika och vegetariska curry.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ansa och dela auberginerna på mitten och sedan i klyftor. Skala lök och vitlök, skär löken i klyftor och skiva vitlöken. Stek lök och vitlök i lite av oljan i en gryta med senapsfröna. Salta och peppra. Stek auberginen i omgångar i resten av oljan i en stekpanna och lägg den på en tallrik.
  2. Dela, kärna ur och finhacka chilin. Skala och riv ingefäran. Skölj kikärterna och låt dem rinna av. Tillsätt det i grytan tillsammans med resten av kryddorna, kokosmjölken och vattnet. Låt grytan koka ca 20 minuter. Tillsätt auberginen och koka ytterligare ca 5 minuter. Smaka av med limesaft, salt och peppar. Dela tomaterna och vänd ner.
  3. Servera grytan med kokt ris eller annat gryn och koriander.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.