Aubergine är en väldigt vacker och god grönsak. Många vet inte vad de ska använda den till. Prova den i denna smakrika och vegetariska curry.
Instruktioner
- Ansa och dela auberginerna på mitten och sedan i klyftor.
Skala lök och vitlök, skär löken i klyftor och skiva vitlöken.
Stek lök och vitlök i lite av oljan i en gryta med senapsfröna.
Salta och peppra. Stek auberginen i omgångar i resten av oljan i en stekpanna och lägg den på en tallrik.
- Dela, kärna ur och finhacka chilin. Skala och riv ingefäran.
Skölj kikärterna och låt dem rinna av. Tillsätt det i grytan tillsammans med resten av kryddorna, kokosmjölken och vattnet.
Låt grytan koka ca 20 minuter. Tillsätt auberginen och koka ytterligare ca 5 minuter. Smaka av med limesaft, salt och peppar.
Dela tomaterna och vänd ner.
- Servera grytan med kokt ris eller annat gryn och koriander.
Publicerat den
9 februari 2016
Liknande recept
Skriv kommentar