Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Blåbärscurd

 
Skriv ut

Hemmagjord blåbärscurd fungerar lika bra till kakor som till tårtor. Eller bred den på scones och rostat bröd! Ur Allers nr 28/12.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lägg bären i en kastrull. Tillsätt citronskal och -saft och koka under lock 5 minuter. Häll upp bärmassan i en sil och passera med baksidan av en sked.
  2. Vispa ägg och socker vitt och poröst. Rör ned bärmassan och ställ bunken i sjudande vattenbad. Vispa ca 20 minuter tills massan tjocknar.
  3. Ta bunken från vattenbadet och tillsätt smöret litet i taget. Rör krämen slät mellan varje tillsats. Förvara curden kylskåpskallt.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.