Kladdig chokladkaka med mycket chokladsmak som serveras med en färgglad och god blåbärscurd.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 150 grader.
- Smält smör, socker och choklad i en kastrull under omrörning. Låt blandningen svalna till 50 grader, använd en termometer. Blanda ner äggen och sikta ner mjölet.
Rör till en jämn smet.
- Häll smeten i en bakplåtspappersklädd avlång brödform som rymmer 1 liter. Grädda mitt i ugnen ca 20 minuter, pastejen ska ha stannat men inte stelnat helt. Låt chokladpastejen svalna och ställ sedan i kylen ca 1 timme.
- Mixa blåbären med en stavmixer till en slät konsistens. Vispa ihop ägg och socker i en liten kastrull. Sjud på svag värme under vispning tills krämen tjocknat, den får inte koka!
- Tillsätt blåbären och värm ytterligare någon minut.
Ta kastrullen från värmen och rör ner smöret. sila eventuellt såsen genom en finmaskig sil. Låt krämen kallna.
- Pudra kakao över kakan innan servering. Servera med blåbärscurd, rostade hasselnötter och ett par mynta kvistar.
Publicerat den
29 november 2013
Liknande recept
Skriv kommentar