Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chokladpastej med blåbärs curd

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Kladdig chokladkaka med mycket chokladsmak som serveras med en färgglad och god blåbärscurd.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 150 grader.
  2. Smält smör, socker och choklad i en kastrull under omrörning. Låt blandningen svalna till 50 grader, använd en termometer. Blanda ner äggen och sikta ner mjölet. Rör till en jämn smet.
  3. Häll smeten i en bakplåtspappersklädd avlång brödform som rymmer 1 liter. Grädda mitt i ugnen ca 20 minuter, pastejen ska ha stannat men inte stelnat helt. Låt chokladpastejen svalna och ställ sedan i kylen ca 1 timme.
  4. Mixa blåbären med en stavmixer till en slät konsistens. Vispa ihop ägg och socker i en liten kastrull. Sjud på svag värme under vispning tills krämen tjocknat, den får inte koka!
  5. Tillsätt blåbären och värm ytterligare någon minut. Ta kastrullen från värmen och rör ner smöret. sila eventuellt såsen genom en finmaskig sil. Låt krämen kallna.
  6. Pudra kakao över kakan innan servering. Servera med blåbärscurd, rostade hasselnötter och ett par mynta kvistar.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.