Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Blåbärsmuffins - muffins med blåbär, hallon eller andra bär

(14 kommentarer)  
Blåbärsmuffins - muffins med blåbär, hallon eller andra bär Blåbärsmuffins - muffins med blåbär, hallon eller andra bär
  • Tid: 35 minuter
Skriv ut

Goda stora amerikanska muffins med bär. Farinsocker gör muffinsarna lite ljusbruna, ger god smak och är nyttigare än vanligt socker. I mina muffins använde jag mig av skogsbärsblandning från affärens frysdisk och det blev riktigt gott.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Gör så här:
  2. Smörj en muffinsplåt eller ställ upp 12 st stora pappersformar för muffins på en plåt.
  3. Du kan använda elvisp för att göra dessa muffins så går det snabbt.
  4. Rör matfett och socker till en jämn smet.
  5. Rör i äggen, ett i taget.
  6. Tillsätt vaniljsocker, bakpulver och salt och rör ihop.
  7. Rör i vetemjölet. Kör försiktigt med elvispen och sluta om det blir för tungkört och tillsätt mjölken.
  8. Tillsätt mjölken och rör till en jämn smet. Det är viktigt att sluta röra/köra med elvisp så fort smeten är jämn så att man inte rör/kör för länge.
  9. Sluta använda elvisp och vänd ner bären med en sked och rör runt lite grann.
  10. Klicka ut smeten i muffinsformarna så att de blir fyllda till ca tre fjärdedelar.
  11. Grädda i ugn 18-20 minuter i 200 grader i mitten av ugnen.
  12. Låt svalna. Ät och njut!

Liknande recept

Kommentarer (14)

  • hundvalp 8 juli 2009

    supergoda

  • gunson 26 oktober 2009

    Jättegod variant av blåbärsmuffins.

  • gottgris 21 februari 2010

    Mycket goda.

  • youshouldknow 7 mars 2010

    Mycket mycket goda!!!!! var kan man hitta dom söta formarna du har använt? :)

  • Mariakocken1 8 mars 2010

    Gott, gott, supergott!

  • elilind 24 mars 2010

    Verkligen supergoda och lätta att göra

  • spaceylisie 16 april 2010

    Nja. Nja. Dottern spottade, jag lämnade och sambon var för snål så han åt upp det. Jag vet inte om det var jag som gjorde något fel, men nej. Inte en hit här, tyvärr. :(

  • pia81 14 juli 2010

    Jätte goda :P saftiga o mjuka :D

  • paddan_83 13 september 2010

    Dessa blir alltid lika bra. Grädde de bara inte för länge. Går att ha i lite allt möjligt. Häller då först upp i formarna och petar sedan ner det jag vill ha i så kan man göra lite olika varianter av en smet. Jag gör de på mjölkfritt smör, havre dryck och vanligt socker.

  • NinniM 3 oktober 2010

    Verkligen jättegoda! Gjorde nyss en plåt med stekta äppelbitar istället för blåbär. De ska med ut i skogen nu när vi ska ut och plocka kantareller!

  • ciakoohler 1 februari 2011

    Blev förfärligt torra .Kollade just om jag tagit för mycket mjöl ,men nej .Så det blir inget bra betyg från mig

  • inkans_1 27 februari 2011

    De blev jättegoda! Vi använde vanligt strösocker eftersom farinsockret var slut och så tog vi tinade hallon. Hur gott som helst! Tack :-)

  • miniinatta 26 september 2011

    Super goda :D

  • spiderwitch 4 augusti 2013

    Varför kan man inte använda frysta bär? Styckfrysta blåbär borde väl funka???

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.