Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Dillfröknäcke

 
Skriv ut

Knäckebrödet får en distinkt smak av dill som passar bra till både ost och sill. Nästan ingen jästid.Perfekt knäckebröd till jul. Gärna med hemgjort smör. Se inlagt recept.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ger 6 bröd
  2. Sätt ugnen på 225 grader. Fördela jästen i en bunke. Värm mjölken till fingervarmt, 37 grader. Rör ner den samt salt, råsocker och dillfrön i bunken.
  3. Arbeta in mjölet lite i taget till en fast elastisk deg. Lägg degen i en plastpåse och låt vila i ca 10 minuter.
  4. Dela degen i sex bitar och kavla ut varje bit tunt på mjölad bänk till stora kakor. Strö över flingsalt och dill. Kavla med kruskavel eller nagga med en gaffel.
  5. Lägg bröden vartefter på plåt och grädda mitt i ugnen 6 -8 minuter. Låt bröden kallna på galler.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.