Lättgjord glögg från Allt om Mats stora julnummer 1976.
Instruktioner
- Börja med att krossa kardemumman i en mortel och bryt sönder kanelen. Lägg i kryddorna i en glasburk (helst med lock), häll över spriten. Låt burken stå över natten så att kryddsmaken dras ut ordentligt.
- Sila ifrån kryddorna. Skålla och hacka mandeln. Häll vinet och spriten i en kastrull. Blanda i socker, vaniljsocker, mandel och russin. Låt glöggen bli het, men aldrig koka.
- OBS! Man kan blanda vin, kryddextrakt, socker och vaniljsocker medan drycken är kall och förvara blandningen i högst två veckor. Mandel och russin läggs då i först när glöggen värms för att drickas.
Publicerat den
21 december 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Den här glöggen gör jag varje jul.Den blir jättegod,mycket bättre än köpeglögg tycker jag.