Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Homos

 
  • Serverar: 1-2 portioner
  • Tid: 35 minuter
Skriv ut

Homos eller ”Humus” som de ofta brukar stavas

Ingredienser

Instruktioner

  1. Om man använder hela kikärter på burk ca 425 gram. Sila bort vattnet och spara det, det kan du sedan använda för att blanda ned för att få den rätta konsistensen, skölj ärterna i ett durkslag och mixa sedan kikärterna ordentligt.
  2. Om man använder färdig kikärtsröra på burk ca 425 gram, som numera finns på dom flesta välsorterade livsmedels-butiker i det här landet.
  3. Lägg kikärtsröran i en skål tillsammans med citron juice, Thahinipastan eller sesampasta som finns i arabiska matbutiker på burk. Pressa i vitlöksklyftan, allt ska sedan mixas till en lite smörig konsistens. Kikärtsröran kan med fördel vara i kylskåpet över natten men kan även ätas direkt efter tillagning, toppa med klippt bladpersilja oliver och några droppar olivolja. Lägg lite homos på en tallrik, toppa men med stekt nötfärs blandat med lök och kryddor efter egen smak, riv en bit arabiskt bröd doppa den i tallriken.
  4. Kan även ätas tillsammans med potatis chips som dipp, men äts bäst tillsammans med arabiskt tunt fullkornsbröd (pitabröd)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.