Dessa goda och luftiga pannkakor har sitt ursprung i Österrike. Du gör dem i ett nafs och de passar lika bra som en god dessert som till ett snabbt mellanmål.
Instruktioner
- Blanda mjöl och salt i en skål. Tillsätt mjölken och vispa till en jämn smet. Separera äggen i gulor och vitor. Tillsätt äggulorna och grädden i smeten.
- Vispa äggvitorna till ett fast skum i en ren och torr skål. Rör försiktigt ner skummet i smeten.
- Smält lite smör i en stekpanna, häll smet i pannan. Smeten ska vara ca ½ cm tjock. Strö över ett par matskedar russin, vänd pannkakan och grädda färdigt på andra sidan. Upprepa tills smeten tar slut.
- Riv eller skär pannkakorna i mindre bitar. Lägg upp på ett serveringsfat. Pudra över lite florsocker och skeda över äpplemos och lite russin.
Publicerat den
2 oktober 2008
Liknande recept
Skriv kommentar