Kaneltryffel

Jultryffel?

Ingredienser

3 ½ dl vispgrädde
ca 4 cm hel kanel
300 g mörk choklad , helst Pur Caraïbe 66 %

Betyg (0 röster)
Antal personer
många
Visningar:
1080
Sparat:
23

Gör så här

1. Koka upp grädde och kanel i en kastrull. Ta den från värmen och låt grädden stå och dra under lock ca 30 minuter.

2. Hacka chokladen mycket fint och lägg den i en skål.

3. Värm grädden på nytt och sila den långsamt över chokladen. Rör under tiden med en träsked tills massan är homogen.

4. Häll massan i en form, täck med plastfolie och låt den stå kallt tills den känns fast.

5. Rulla massan till kulor eller skär fyrkantiga bitar och vänd dem i kakaopulver eller doppa dem i smält choklad.
Dela

LIKNANDE RECEPT

över 2 månader

LIKNANDE VIDEORECEPT

Hittade inga liknande videorecept.