Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kantarellmuffins

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Baka in en bit av skog och sommar i muffinsen. Kantareller harmonierar fint med basilika. Hittar du färsk svamp så njut av den lyckan, ta annars konserverad eller torkad som får ligga och dra i vatten någon timma. Hoppa över salt om du använder salt buljong.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Bryn de ansade kantarellerna i oljan och låt dem svalna. Rör ihop mjöl, havregryn, bakpulver, salt och svartpeppar i en skål. Vispa äggen pösigt i en annan skål.
  2. Rör först ned mjölk och olja försiktigt i äggsmeten, sedan osten och den brynta svampen. Blanda försiktigt ihop ägg/svampsmeten med mjölblandningen.
  3. Skeda upp smeten i muffinsformar och grädda i 200° ca 20 minuter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.