Här får den klassiska italienska vaniljdoftande pannacottan fin smak av körsbärsgelén.
Instruktioner
- Lägg gelatinbladen i kallt vatten, ca 5 minuter. Blanda grädde, mjölk, socker, citronskal och vaniljstång i en kastrull. Låt koka ca 2 minuter.
- Ta kastrullen åt sidan. Ta upp och låt gelatinbladen smälta i kastrullen. Sila. Fördela smeten i glas eller portionsskålar. Låt stå i kylen att stelna ca 2 timmar.
- Gelé:
Kärna ur körsbären. Strö över florsockret och häll på vinet. Låt stå i rumstemperatur ca 1 timme. Lägg gelatinbladen i kallt vatten, ca 5 minuter. Värm körsbär och vin i en kastrull. Ta upp gelatinbladen och låt det smälta i vinet.
- Fördela gelé och bär i glasen och låt stå ytterligare ca 2 timmar i kylen före servering.
Publicerat den
28 september 2014
Skriv kommentar