Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Körsbärspannacotta

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Här får den klassiska italienska vaniljdoftande pannacottan fin smak av körsbärsgelén.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lägg gelatinbladen i kallt vatten, ca 5 minuter. Blanda grädde, mjölk, socker, citronskal och vaniljstång i en kastrull. Låt koka ca 2 minuter.
  2. Ta kastrullen åt sidan. Ta upp och låt gelatinbladen smälta i kastrullen. Sila. Fördela smeten i glas eller portionsskålar. Låt stå i kylen att stelna ca 2 timmar.
  3. Gelé: Kärna ur körsbären. Strö över florsockret och häll på vinet. Låt stå i rumstemperatur ca 1 timme. Lägg gelatinbladen i kallt vatten, ca 5 minuter. Värm körsbär och vin i en kastrull. Ta upp gelatinbladen och låt det smälta i vinet.
  4. Fördela gelé och bär i glasen och låt stå ytterligare ca 2 timmar i kylen före servering.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.