Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Moussaka

(13 kommentarer)  
  • Serverar: 4-5 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

Grekisk rätt, med auberginer och nötfärs. .

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Skala auberginerna och skär dem, stek dem i stekpanna ca 2 min på varje sida, salta lätt.
  2. Köttfärssåsen: Skala och hacka löken, bryn smör i stekpanna och lägg köttfärs och lök och bryn det i omrörning.
  3. Tillsätt tomatpuré, krossade tomater, salt, peppar,kanelstången och timjan. Låt koka på svag värme, så löken blir mjuk ca 5 min.
  4. Ostsås: Rör ihop vetemjöl, och mjölk , koka och rör om ständigt. Rör ner den rivna osten och smaka av med salt och riven muskot.
  5. Lägg en tredjedel av aubergineskivorna på en smord ugnssäker form. Täck hälften av köttfärsen, en tredjedel av auberginskivorna och täck åter igen med köttfärs. Lägg resten av auberginerna överst. Häll såsen över moussakan och strö över lite riven ost.
  6. Gratinera i mitten av ugnen ca 30 min i 200 grader.

Liknande recept

Kommentarer (13)

  • Roggan 18 april 2008

    Helt fantastiskt gott!!! Godaste moussakan jag ätit!!!

  • copmuter 28 april 2009

    Mycket gott

  • viviwallin 14 maj 2009

    Väldigt god! När den väl var färdig vill säga. Inte precis en rätt man gör i en handvändning. Med en halvgalen tvååring runt fötterna höll jag själv på att gå i taket med alla kastruller, stekpannor, gratängformer och ingredienser. Jag gör den nog igen när jag gått i pension.

  • patriciaruth 26 februari 2010

    Jag bara tackar! ska ha släkt middag på söndag utan att kunna bestämma vad jag ska bjuda på! Receptet på musaka utan en massa potatis verkar underbart, det vatnas i munen bara av att läsa receptet.

  • mammas 11 maj 2010

    Hej, Den godaste moussakan jag ätit, idag skall jag göra om den igen !

  • Gul13 28 juni 2010

    Tack för ett jättegott recept. En 5:a.

  • wallst 15 juli 2010

    Kanel ska det vara i för att bli perfekt tycker jag.

  • JennyV 25 oktober 2010

    Detta var inte min favorit! Har sneglat på auberginen länge nu i affären för den ser sååå aptitlig ut men det var inte gott. Jag blandade aubergine och potatis men nästa gång blir det till att göra en "falsk" Moussaka med enbart potatis för resten av receptet var kanon!

  • LasseLarsson 22 november 2010

    Mycket god och uppskattad tillsammans med en grekisk sallad. Klar 5:a Lasse

  • Josses 10 februari 2011

    Hade matgäster häromdagen och alla tyckte om den! Kommer att serveras här fler gånger, var så säker på det!

  • boklunden 25 september 2011

    Tack för ett mycket gott recept. Jag lagade denna rätt i helgen och det smakade mums. Jag lade dock till 2 vitlöksklyftor och lite kanel och använde blandfärs vilket gick utmärkt. Detta recept kommer jag att använda många gånger.

  • Askungen68 7 oktober 2012

    Tack för en jättegod recept.

  • Gitten33 23 augusti 2015

    Den bästa moussakan jag provat! Men jag lade till i köttfärssåsen: 1 vitlöksklyfta, 1/2 tsk hel spiskummin och 2 msk mjöl innan jag tillsatte vätska, så blir den lite fastare. Ostsåsen kunde man nog ta några fler msk mjöl i också, så flyter den inte ihop med övriga ingredienser så mycket. Men, som sagt, underbar moussaka.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.