Hjortron det norrländska guldet är en sann delikatess. Den här ljuvliga tårtan med vispgrädde och hjortronsylt är en suverän avslutning på tex en festlig kräftskiva. Tips! Tänk på att inte riva skalet för långt in på citronen. Det vita under skalet kan nämligen ge en besk bismak. Hjortron! Hjortron liknar hallon, men är något större. De växer rikligt i främst Norrland, på mossar och myrar. Bären är härligt friska i smaken och mycket C-vitaminrika. Spara ägget! Släng inte det halva ägget som blir kvar när du bakar den här tårtan! Det går bra att blanda det med lite vatten, frysa in och använda till pensling vid ett senare tillfälle. Hjortronbakelser Vill du hellre göra mindre hjortronbakelser kan du baka ut degen i små formar istället. Följ i övrigt grundreceptet
Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.
Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av
Matklubben som du hittar här.