Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Påskvetekrans

(1 kommentar)  
Påskvetekrans Påskvetekrans
  • Serverar: 12 portioner
Skriv ut

Gott till kaffet

Ingredienser

Instruktioner

  1. 1. Smula jästen i en skål. Tillsättmjölk och margarin och rör tills jästen löst sig. Blanda i salt, socker och äggulor.
  2. 2. Blanda 5 dl av vetemjölet med bakpulvret och russinen och arbeta in i degspadet. Tillsätt därefter vetemjöl tills degen är smidig och släpper skålens kanter.
  3. 3. Låt jäsa under duk i ca 30 minuter. Tag upp degen på mjölat bakbord och arbeta igenom degen. Dela degen i 3 lika stora bitar. Forma varje bit till en längd. Fläta samman längderna. Forma flätan till en krans som läggs på bakpappersklädd plåt.
  4. 4. Låt jäsa under duk i ca 30 minuter. Pensla med ägg och grädda därefter mitt i ugnen i 200° i ca 20 minuter. Låt svalna på galler under duk.
  5. 5. Vid serveringen fylls hålet med t ex en skål med påskliljor eller om man har yngre gäster, med godisägg.

Kommentarer (1)

  • santosimon 1 februari 2015

    Min bakade krans som jag la i kardemumma och russin i blev vansinnigt god, jag måste säga att en konditori köpt, ej hade smakat lika gott, för det första så finns det knappast en slät vetekrans att köpa. Detta recept kan jag verkligen rekommendera, och jag tackar recept utlämnaren så mycket för detta eminenta recept, TACK TACK

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.